Nieuw: 2020 Yamaha FJR1300 Ultimate Editions

De FJR heeft de norm bepaald voor uitstekende toerprestaties en wordt als de ultieme sportieve toermotor beschouwd. Slechts weinig andere modellen zijn zo lang succesvol geweest als de FJR1300. In de afgelopen twee decennia hebben dan ook meer dan 120.000 motorrijders over de gehele wereld voor deze motor gekozen.  Vanwege de komst van EU5 lanceert Yamaha de laatste generatie van deze iconische motorfiets: de FJR1300AS/AE Ultimate Edition. Twee nieuwe modellen die na bijna 20 jaar na de introductie een speciaal eerbetoon brengen aan deze legendarische machine. Deze twee nieuwe modellen hebben een exclusieve afwerking en zijn uitgerust met een reeks premiumfuncties. Ze bieden de meest verfijnde, opwindende en lonende rijervaring in de sportieve toerklasse. 

Exclusieve zwarte en gouden accenten 
FJR rijders zijn ervaren motorrijders die de sportieve maar tijdloze stijl van deze superieure motorfiets waarderen. Het designteam van Yamaha heeft er alles aan gedaan om het ingetogen en karakteristieke karakter van de motorfiets te behouden met het nieuwe Ultimate Edition kleurenschema. Het kuipwerk is voorzien van een exclusieve zwarte afwerking die het functionele uiterlijk van de krachtige toermotor onderstreept en de aerodynamische lijnen accentueert. De brede goudkleurige band die van de voor- naar de achterkant van de brandstoftank van 25 liter loopt, versterkt de premiumuitstraling. De lichtgewichte driespaaks lichtmetalen velgen zijn voorzien van gouden afwerking met FJR logo’s, zodat de Ultimate Edition modellen een exclusieve en dramatische look hebben die hun legendarische status perfect weerspiegelt.

Hoog windscherm
De FJR1300AS en AE Ultimate Edition modellen zijn op de eerste plaats gebouwd voor rijders met een passie voor lange toerritten. Deze hoogstaande sportieve toermotoren zijn standaard uitgerust met een elektronisch verstelbaar hoog windscherm voor meer comfort en betere bescherming tegen weer en wind. De instellingen voor zadel, voorkuip en stuur kunnen ook worden aangepast, zodat de berijder de ergonomie van de Ultimate Edition eenvoudig en snel op een ideale manier kan instellen.

Windgeleiders
De typische FJR rijder gebruikt zijn motor het hele jaar door en legt grote afstanden af. En voor nog meer comfort op langere ritten is de Ultimate Edition standaard uitgerust met windgeleiders.

Harde zijkoffers met een zwarte verchroomde strip
De essentiële onderdelen voor toerritten van deze FJR topmodellen zijn onder andere een schone en stille cardanaandrijving, handvatverwarming, een 12V-aansluiting en natuurlijk harde zijkoffers. Voor een volledig consistente vormgeving zijn de zijkoffers op de Ultimate Edition modellen afgewerkt in bijpassende kleuren en voorzien van een zwarte verchroomde strip die extra allure toevoegt.

Zwarte zitting met goudkleurige stiksels
De zitting van de FJR kan door de berijder naar wens worden verhoogd of verlaagd. Daarnaast is op de Ultimate Edition de getrapte tweedelige zwarte zitting voorzien van goudkleurige stiksels en een gouden FJR logo dat perfect past bij het exclusieve uiterlijk.

Speciale zwarte afwerking
De belangrijkste onderdelen zijn behandeld met een speciale zwarte afwerking, waaronder het stuur en de stuurverhogers, de bedieningshendels, de tankdop, de handgrepen achter, de remklauwen en de passagiersvoetsteunen. Deze consistente look onderstreept de hoge status en premiumkwaliteit van de Ultimate Edition modellen en kenmerkt ze als toekomstige klassiekers.

2020 Yamaha FJR1300AS en FJR1300AE Ultimate Edition: belangrijkste kenmerken

· Speciale zwarte/gouden kleurstelling
· Zwarte zitting met gouden stiksels en chromen embleem
· Hoog windscherm
· Windgeleiders
· Gouden lichtmetalen velgen met FJR logo

Kenmerken van de FJR1300AS/AE:
· 1298cc viercilinder lijnmotor met zes versnellingen
· Elektronisch instelbaar veersysteem en upside-down voorvork
· Windscherm en ergonomie zijn volledig aanpasbaar
· Elektronisch schakelsysteem zonder koppeling (alleen FJR1300AS)
· Assist en Slipper (A&S) koppeling
· Inschakelbare Traction Control Systeem
· Yamaha D-Mode
· Hoogwaardig aluminium frame
· Cardanaandrijving
·  Cruise Control
· Harde zijkoffers met zwarte verchroomde strip
· Handvatverwarming en 12V-aansluiting
· Adaptieve bochtverlichting
· Grote brandstoftank van 25 liter voor grote actieradius
· Snelle Sport Tourer voor lange afstanden
· Harde zijkoffers met zwarte verchroomde strip

Beschikbaarheid en prijs
De FJR1300AS Ultimate Edition en FJR1300AE Ultimate Edition zullen vanaf december 2019 beschikbaar zijn via de officiële Yamaha-dealers. De prijs zal later bekend gemaakt worden. 

Kleurstellingen
De nieuwe FJR1300AS Ultimate Edition en FJR1300AE Ultimate Edition zijn verkrijgbaar in Midnight Black.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief