Motorplaza Heerenveen na verbouwing BMW Motorrad Point of Experience

Motorplaza Heerenveen heeft het afgelopen jaar een enorme verbouwing en uitbreiding uitgevoerd na de overname van een aangrenzend pand. De showroom heeft nu een oppervlakte van maar liefst 6.000 m2, waar de complete line-up van BMW Motorrad staat, plus accessoires, motorkleding en een outlet. Ook de werkplaats is vergroot en vernieuwd. De inrichting beantwoordt aan de standaarden van BMW Motorrad ‘Point of Experience’. Het is een plek waar je niet alleen komt voor een nieuwe of gebruikte BMW motorfiets of voor onderhoud en reparatie. Het is ook dé plek voor relaxen en genieten in een unieke sfeer waar, bijvoorbeeld tijdens het wachten op onderhoud, een bezoek aan de barbershop kan worden gebracht of van een lunch kan worden genoten. 

Vrijdag 25 maart 2022 is Motorplaza Heerenveen officieel geopend onder leiding van gastpresentator ‘Friend of the Brand’ en acteur Waldemar Torenstra. De opening voltrok zich in aanwezigheid van Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad Nederland, Anne Brons, CEO BMW Group Nederland en Dr. Alexander Wehr, Vice President Customer, Brand, Sales BMW Motorrad. Dr. Wehr was speciaal uit München overgekomen om de familie Hooijenga en het team van Motorplaza Heerenveen te complimenteren en te feliciteren met dit succes. 

Naar de kapper bij een motorfietsdealer of er genieten van een overheerlijke lunch. Het kan allemaal bij Motorplaza Heerenveen. Dit bedrijf, eigendom van bevlogen motorfietsliefhebber en entrepreneur Binne Hooijenga, mag zich de eerste BMW Motorrad ‘Point of Experience’ in Nederland noemen. Hier draait het om meer dan alleen motorfietsen. Het gaat ook om beleving in een in Motorrad stijl ingerichte showroom, compleet met barbershop, lounge area en lunchroom. Een ontmoetingsplek waar motorrijders en -liefhebbers hun gezamenlijke passie voor gemotoriseerde tweewielers kunnen delen.

Een van de grootste BMW Motorrad dealers wereldwijd

“Motorplaza Heerenveen is een van de grootste motorfietswinkels in de Benelux en een van de grootste BMW Motorrad dealers wereldwijd”, aldus Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad Nederland. “Het is een ‘Point of Experience’, want motorrijden draait niet alleen om het product, maar vooral ook om de beleving. Dat wordt nóg tastbaarder gemaakt door deze nieuwe showroom.”

Marktleiderschap BMW Motorrad in Nederland dankzij professionele dealerorganisatie

De komst van het eerste ‘Point of Experience’ in Nederland is een mijlpaal die de sterke marktpositie van BMW Motorrad extra glans geeft. Anne Brons, CEO BMW Group Nederland: “Al twaalf jaar zijn we marktleider in Nederland met in het afgelopen jaar maar liefst 2.389 registraties en een marktaandeel van 15,58%. In het eerste kwartaal van 2022 is die opgaande lijn krachtig voortgezet en noteren we nu een marktaandeel van wederom ruim 15%.”

Dr. Alexander Wehr, Vice President Customer, Brand, Sales BMW Motorrad, memoreerde bij de opening van Motorplaza Heerenveen dat 2021 voor BMW Motorrad sowieso het beste jaar ooit was, met de aflevering van 194.261 BMW motorfietsen en scooters wereldwijd. “De Nederlandse markt speelde daar een opmerkelijke rol in. Het is niet de grootste markt voor BMW Motorrad, maar wel ontzettend solide met 12 jaar marktleiderschap. Dat is vooral te danken aan een buitengewoon professionele dealerorganisatie. Motorplaza Heerenveen, als eerste BMW Motorrad ‘Point of Experience’ in Nederland, maakt dat duidelijk.”

De nieuwe showroom in Heerenveen is zeven dagen per week geopend, doordeweeks van 9.00 – 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en op zondag van 13.00 – 17.00 uur. Motorplaza Heerenveen is gevestigd aan De Mars 24 in Heerenveen. De dealer heeft ook een vestiging in Groningen aan De Kielerbocht 57.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief