Michelin lanceert 2 speciale gamma’s voor maxi-scooters

In het eerste kwartaal van 2016 brengt Michelin twee nieuwe scooterbanden op de markt: de Michelin Pilot Power 3 Scooter en de Michelin Pilot Road 4 Scooter. Daarmee wil Michelin, op een zeer snel groeiende markt (die in de afgelopen 8 jaar in Europa meer dan verdubbeld is), voldoen aan de behoeften van scooterrijders. De Michelin Pilot Road 4 en de MICHELIN Pilot Power 3 zijn direct afgeleid van de motorbanden en profiteren van alle expertise die Michelin op dit gebied heeft. Bij deze banden zijn technologieën toegepast die nog nooit eerder werden gebruikt voor radiale scooterbanden.

Grote stappen voor scooterbanden
Beide nieuwe banden zijn bestemd voor Maxi Scooters met een vermogen vanaf 400 cc die worden geleverd op radiaalbanden. Ze vullen elkaar aan wat betreft het gewenste gebruik. De Michelin Pilot Road 4 Scooter is er, dankzij z’n lamellen met “volle diepte”, voor scooterrijders die onder alle weersomstandigheden* veiligheid zoeken. Zij verwachten nog een andere prestatie van de banden, namelijk een lange levensduur. Die prestatie is bij deze band te danken aan de versterking van het rubber met silica. De Michelin Pilot Road 4 Scooter behoudt z’n uitzonderlijke grip bij een grote temperatuurrange, namelijk van 0°C tot meer dan 40°C, en zowel op natte als op droge wegen. De scherp ogende Michelin Pilot Power 3 Scooter is bestemd voor gebruikers die gewend zijn aan een sportieve rijstijl en zoeken naar een goed manoeuvreerbare band met uitstekende grip op droog en op nat wegdek. De Michelin 2CT technologie waarover deze band beschikt, combineert grip met levensduur. * behalve in sneeuw en ijzel

Michelin Pilot Road 4 scooter
De eigenschappen van de nieuwe MICHELIN Pilot Road 4 Scooter voor scooters vanaf 400 cc zorgen voor meer veiligheid en meer vertrouwen onder alle omstandigheden en over een groter aantal kilometers. De technologische uitdaging lag in het bereiken van optimale veiligheid tijdens alle seizoenen. De band moest immers, ongeacht de rijstijl van de gebruiker, de meest uiteenlopende omstandigheden aan kunnen; zowel tijdens ritten door de stad als daarbuiten.

Zijn veelzijdigheid komt tot uitdrukking in:
– Een uitstekende grip op elk type wegdek, met name bij regen en lagere temperaturen, maar ook op de gladde markeringslijnen op het wegdek (waar scooterrijders beducht voor zijn) alsmede op zebrapaden. Deze uitzonderlijke gripkwaliteiten vertalen zich naar een 4 meter kortere remweg op nat wegdek*.
– Een 10% langere levensduur in vergelijking met zijn voorgangers, de MICHELIN Power Pure Scooter en de MICHELIN Pilot Sport Scooter.
– Een brede temperatuurrange, namelijk 40°C, waaronder hij gebruikt kan worden: vanaf 0°C tot meer dan 40°C op droge wegen.
– Een hoge mate van manoeuvreerbaarheid, stabiliteit en comfort.
*Interne test op het circuit van Michelin in Ladoux over een afstand van circa 20 m. De MICHELIN Pilot Road 4 Scooter is getest ten opzichte van zijn voorganger, de Michelin Power Pure Scooter.

Michelin Pilot Power 3 Scooter
Het rijplezier dat de Michelin Pilot Power 3 Scooter biedt, is te danken aan z’n indrukwekkende grip die leidt tot een ongekende mate van manoeuvreerbaarheid. Bij een agressieve of sportieve rijstijl, blijkt deze band zeer effectief te zijn en verbazingwekkende prestaties te leveren op droog wegdek. Op nat wegdek heeft hij, door z’n profiel en de gebruikte rubber compound, eveneens opmerkelijk veel grip en remvermogen.

– Een uitzonderlijke grip die leidt tot één seconde snellere rondetijden* en manoeuvreerkwaliteiten die perfect zijn afgestemd op een sportieve rijstijl.
– Een uitstekende stabiliteit en weggedrag, vooral bij stevig accellereren.
– Een remweg die op nat wegdek tot 3 meter korter is en een levensduur die tot 10% langer is dan die van z’n voorganger, de Michelin Power Pure SC Radial.
– Hetzelfde profiel als de Sport en Hypersport motorbanden.
*In een ronde van circa 1’05” op nat wegdek, vergeleken met de MICHELIN Power Pure SC.

Power 3
 
HET Michelin Pilot Road 4 Scooter gamma   Lancering in Europa Lancering buiten Europa
120/70 R 14 M/C 55H PILOT ROAD 4 SCOOTER F TL  Voor Begin 2017 Begin 2017 Begin 2017 Begin 2017
160/60 R 14 M/C 65H PILOT ROAD 4 SCOOTER R TL  Achter Begin 2017 Begin 2017 Begin 2017 Begin 2017
120/70 R 15 M/C 56H PILOT ROAD 4 SCOOTER F TL  Voor feb-16 apr-16
160/60 R 15 M/C 67H PILOT ROAD 4 SCOOTER R TL  Achter feb-16 apr-16
 
HET Michelin Pilot Power 3 Scooter gamma   Lancering in Europa Lancering buiten Europa
120/70 R 15 M/C 56H PILOT POWER 3 SCOOTER F TL Voor feb-16 apr-16
160/60 R 15 M/C 67H PILOT POWER 3 SCOOTER R TL Achter feb-16 apr-16

Michelin Power3 4 scooter


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief