Skip to main content

Doorstart MotoShare op de Nederlandse markt 

Op 21 december 2023 raakte MotoShare in een staat van  faillissement. Met trots kan CEO en eigenaar Daan van der Wal melden dat er een doorstart van het motorverhuur platform is gerealiseerd. Vanaf 1 februari 2024 kunnen er weer motoren via MotoShare gehuurd en verhuurd worden. Als motorliefhebber betekent dit dat je op de vertrouwde manier gebruik kan blijven maken van MotoShare. 

Snelgroeiende startup 

MotoShare startte begin 2016 als hét peer-to-peer verhuurplatform voor motorliefhebbers en het bleek een schot in de roos. Een groeiend aantal huurders en verhuurders ontdekte het platform. De community groeide als kool met veel gebruikers. Vanaf 2020 konden via het platform naast particuliere ook professionele verhuurders terecht. MotoShare startte een strategische samenwerking met een groot aantal motorbedrijven, importeurs en fabrikanten.  

Uitrol in het buitenland leidt tot faillissement 

Gemotiveerd door de resultaten in Nederland begon MotoShare in 2020 ook met de verhuur in Spanje en Frankrijk. De uitrol en marketing in het buitenland bleken kostbaar en volume in verhuurresultaat bleef uit. De uitgaven voor de internationale uitbreiding drukten op de resultaten van de activiteiten in Nederland en kort voor kerst 2023 bleek een faillissement onvermijdelijk.  

Doorstart is een feit 

Daan van der Wal kon moeilijk accepteren dat het – in Nederland – prima draaiende bedrijf zou verdwijnen: “De laatste weken is er enorm veel steun geweest vanuit de community en partners om te werken aan een doorstart. In overleg met de curator werd de doorstart op 19  januari 2024 een feit.”

Focus op Nederland 

In Nederland heeft MotoShare een sterke achterban. Daan van der Wal daarover: ‘’In 2023 huurden bijna 10.000 motorrijders een motor bij één van de ruim 1.500 particuliere of de meer dan 70 aangesloten Nederlandse motorzaken. Een prima basis voor een gezonde bedrijfsvoering en continuïteit voor de toekomst.’’ 

Verhuur start 1 februari  

Particuliere en professionele verhuurders maar ook essentiële samenwerkingspartners zoals Combi Motors Verzekeringen steunen de doorstart. Vanaf 1 februari is het weer mogelijk om via MotoShare.nl een motor te huren of te verhuren en kan je als motorliefhebber dus op de vertrouwde manier gebruik blijven maken van de diensten van MotoShare. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws