BMW R 1200 RT ook na 2017 voor verkeerssurveillance politie

BMW Motorrad levert wederom de motorfietsen voor de verkeerssurveillance van de Politie. In totaal zal BMW Motorrad de komende zeven jaar in totaal ruim 600  motorfietsen uitleveren van het type R1200RT. De contracten voor de levering van de nieuwe motorfietsen worden nog deze zomer getekend en naar verwachting worden de eerste motoren eind 2017 geleverd.

De basis voor de nieuwe verkeerssurveillancemotorfietsen is de in 2014 geïntroduceerde, geheel vernieuwde versie van de BMW R 1200 RT met het befaamde olie-/watergekoeld boxerblok (92 kW/125 pk en 125 Nm). De metarmorfose tot specifieke politie-uitvoering wordt net als voorheen in nauwe samenwerking uitgevoerd door HSC Nieuw Vennep (Huijsman Service Center). Een specialist die tot in de kleinste details motorfietsen aanpast voor alle voorkomende (semi-) overheidsdiensten, zowel nationaal als internationaal. De op- en inbouw behelst onder andere de specifieke politie-kenmerken zoals de blauwe/amber LED-knipperverlichting, de bekende uitschuifmast met zwaailicht, communicatieapparatuur met interface voor optimale communicatie met de meldkamer of andere hulpdiensten, een gas-vastzet-installatie als aanvulling op de cruise control en inbouw van politie-specifieke apparatuur zoals de bekende matrixborden met de herkenbare ‘volg’-tekst. Daarbij worden de motoren voorzien van de allermodernste schakelaars om zorg te dragen voor de beste werkplek die een motoragent zich maar kan wensen.

“De Politie heeft met de keuze voor BMW Motorrad in samenwerking met HSC een ijzersterke partner gekozen”, vertelt Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad bij BMW Group Nederland. “Samen dragen wij al jaren zorg voor het zowel nationaal als internationaal leveren van specifieke overheidsmortorfietsen, die zijn voorbereid op hun zeer specialistische taak. Wij zullen de Politie volledig ontzorgen, zodat zij zich optimaal kunnen richten op hun poltietaken.”

De BMW R 1200 RT heeft zijn kwaliteiten al langer bij verschillende (semi-)overheidsdiensten bewezen: als een van de meest dynamische motorfietsen in het toersegment is de BMW R 1200 RT een bekende verschijning bij de brandweer, ambulancediensten, Rijkswaterstaat en verkeersregelaars in binnen en buitenland. Op haar beurt geeft de Politie met het toekennen van deze aanbesteding aan BMW Motorrad een vervolg aan een jarenlange succesvolle samenwerking, ook met BMW Motorrad dealerbedrijven.

Als vanouds kunnen alle overheidsmotorfietsen van BMW, ook de nieuw ontwikkelde en opgebouwde Politie-uitvoering van de BMW R 1200 RT, bij elke BMW Motorrad dealer worden aangeboden voor onderhoud of (spoed)reparaties. Elke werkplaats is immers getraind en gekwalificeerd om de politiemotorfietsen én alle politiespecifieke apparatuur in topconditie te houden zodat de inezetbaarheid van de BMW motorfietsen gewaarborgd is.

 

Bron: BMW Motorrad Nederland


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief