BMW Motorrad in 2021 opnieuw marktleider in België en Luxemburg

BMW Motorrad sluit 2021 voor het derde jaar op rij af als marktleider in België voor de totale motormarkt. In Luxemburg was BMW Motorrad markleider in het segment boven de 500cc. BMW Motorrad Belux kan zo terugkijken op een ijzersterk 2021 met een totaal van liefst 3466 ingeschreven motorfietsen in België. Hiermee is het marktaandeel uitgekomen op 13,63 %. In het +500-segment kwam het aandeel uit op niet minder dan 24% (3265 inschrijvingen). 

In Luxemburg werden er 349 BMW-motoren ingeschreven in het +500cc-segment, goed voor een aandeel van 22,7% waarmee BMW Motorrad afgetekend marktleider is in het zwaardere segment. Alles inbegrepen werden er in Luxemburg 367 BMW’s ingeschreven, goed voor een marktaandeel van 12,6% en een tweede plaats.

Sterkhouders binnen het BMW Motorrad-gamma blijven zowel in België als Luxemburg de Adventure en Tour segmenten, met in België de BMW R 1250 GS Adventure op de eerste plaats in het aantal inschrijvingen, gevolgd door de BMW R 1250 GS en de BMW R 1250 RT.

Christian Lambert, algemeen directeur BMW Motorrad Belux, stelt: ‘Ondanks COVID-19 heeft BMW Motorrad Belux zich meer dan goed kunnen handhaven, en is het marktaandeel blijven groeien. Dit succes is uiteraard te danken aan het uitgebreide modellengamma en ook aan de introductie van de nieuwe BMW R 18 modellen.’

Vooruitblik BMW Motorrad 2022

BMW Motorrad Belux kijkt positief en ambitieus naar de toekomst. Christian Lambert: ‘De lancering van de allereerste 100% elektrische BMW CE 04 was één van de hoogtepunten van 2021. Hiermee zet BMW Motorrad zijn strategie op het vlak van elektrische mobiliteit voor stedelijke agglomeraties consequent voort. Een verdere stap in dezelfde richting lanceren we later met de kleinere BMW CE 02.’

Hogerop in het BMW Motorrad-gamma vinden we eveneens een wijziging voor 2022: hier wordt het gamma van de K 1600 modellen uitgebreid. Er komen vernieuwde versies van de K 1600 GT, K 1600 GTL, K 1600 B en de K 1600 Grand America. De K 1600 reeks blijft daarmee een lijn van fascinerende, uiterst performante en luxueuze zescilderermotoren aan de top van het BMW Motorrad-gamma.

BMW Motorrad Salon Deals

Dankzij een aantal acties bij alle concessiehouders in het land gaat de start van het nieuwe jaar bij BMW Motorrad niet onopgemerkt voor bij, ondanks de annulatie van het Autosalon van Brussel. Het wordt een flexibele combinatie van een fysiek en digitaal aanbod, met beursvoorwaarden voor bijna het hele modellengamma. Alle BMW Motorrad salon deals en voorwaarden zijn terug te vinden via deze link https://bit.ly/3fyF1lj.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief