Skip to main content

Back on the Bike: opfriscursus voor motorrijders

De start van het motorseizoen staat voor de deur. Daarom is BOVAG op 1 februari een campagne voor BOVAG Back on the bike gestart, de opfriscursus voor motorrijders die inmiddels door zo’n 70 rijscholen in Nederland wordt aangeboden. Met een goede landelijke dekking is het tijd om de cursus breed te promoten onder motorrijders. Dat gebeurt online op zowel Facebook als met een video op het populaire YouTube-kanaal van BOVAG. Op beide kanalen richt de campagne zich op de specifieke doelgroep van heropstappers, een aanzienlijke groep zo blijkt uit onderzoek van BOVAG. Vandaar de introductie van dit nieuwe cursusproduct.  

BOVAG Back on the bike werd vorig voorjaar gelanceerd onder BOVAG-rijscholen. Vooral afgelopen najaar besloten veel rijscholen zich aan te melden voor dit BOVAG-product en inmiddels kan de motorrijder de cursus bij zo’n 70 rijscholen volgen. Deze adressen zijn voor geïnteresseerden te vinden in de bedrijvenzoeker op bovag.nl/backonthebike, de pagina die de komende vijf maanden met de online campagne zal worden gepromoot. Ook op en rondom de MOTORbeurs, die eind februari wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht, wordt BOVAG Back on the bike gepromoot.  

Over BOVAG Back on the bike 

BOVAG Back on the bike is een opfriscursus speciaal voor incidentele motorrijders en voor mensen die hun motorrijbewijs al geruime tijd niet hebben gebruikt. Zij willen graag weer opstappen, maar ervaren drempels, bijvoorbeeld vanwege een negatieve rijervaring. De cursus is op maat en is erop gericht om de deelnemer weer met vertrouwen zelfstandig op de motor te laten deelnemen aan het verkeer. In een dagdeel oefent de deelnemer de voor hem/haar/hen relevante manoeuvres, afhankelijk van de persoonlijke situatie.  

Aanleiding: onderzoek zegt, er is animo! 

Uit recent BOVAG-onderzoek onder motorrijders blijkt dat een groeiende behoefte is aan een opfriscursus als BOVAG Back on the Bike. Met name onder incidentele motorrijders (64% van de motorbezitters). Bijna een derde (31%) van alle ondervraagden is ‘zeer’ geïnteresseerd in zo’n cursus en nog eens een derde (35%) heeft ‘misschien’ interesse. Daarom ontwikkelde BOVAG deze cursus voor rijscholen.   

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws