Skip to main content

Alle informatie MOTORbeurs Utrecht 2023:

Al meer dan 35 jaar is Motorbeurs Utrecht dé plek voor motorliefhebbers. Daarom is van 23 tot en met 26 februari 2023 de Jaarbeurs dé plek waar je als motorliefhebber moet zijn. Want Motorbeurs Utrecht biedt alles op de vraag: Wat ga jij dit seizoen met je motor doen? Je vindt er nieuwe en gebruikte motoren, de nieuwste kleding & accessoires, diverse clubs, verenigingen én goede aanbiedingen. Sla ook de spectaculaire shows en activiteiten zeker niet over voor de benodigde adrenaline! Heb je een favoriete motor op het oog? Kom ‘m testrijden! Geen motorrijbewijs? Maak tijdens Motorbeurs Utrecht je eerste motormeters. Dit alles in een gezellige sfeer en met lekkere horeca.

Vijf thema’s

Naast reguliere merken en dealer stands zijn er op de beurs 5 thema’s met een diversiteit aan exposanten die ieder hun eigen plek innemen.

1 – Explore – kilometers maken, in binnen- of buitenland, on- of offroad

Een motor geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Dit thema richt zich op alles wat komt kijken bij het maken van kilometers, van een mooie toertocht tot een wereldreis. Wat heb je nodig om met de motor op pad te gaan? Welke skills wil je onder de knie krijgen? Je vindt hier een breed scala aan reispartijen, trainingen, gehoorbescherming, navigatiesystemen, bagageoplossingen, drones en meer.

2 – Community – samen motorrijden

Motorrijden is iets sociaals. Dit zie je terug bij de vele clubs en initiatieven, met als gemene deler de liefde voor de motor, een merk of model. Binnen het thema Community vind je motorclubs, motorrijders die zich gezamenlijk inzetten voor goede doelen, (belangen)verenigingen, actiegroepen, stichtingen, single motorrijders op zoek naar liefde, motormeiden die naast stoer ook gewoon lekker vrouwendingen willen delen, motorrijders met een bepaalde geloofsovertuiging en meer. Kom je ook langs om gezellig bij te kletsen of andere liefhebbers te ontmoeten?

3 – Customizing – build your own: jouw motor, jouw stijl

Over smaak valt te twisten! Naast de voorkeur voor merk, model of type is er ook vaak een uitgesproken mening over uiterlijke kenmerken. Binnen het thema Customizing vind je aanbieders te over van accessoires om je motor te verfraaien. Daarnaast kenmerkt het thema zich door vakmanschap, zoals special paint, pinstriping en buddyseat overtrekken, maar ook unieke motoren waar al deze kunsten in samenkomen.

4 – Performance – waar sportieve prestaties tellen

Snelheidsduivel of adrenalinejunkie? Dan is Performance dé plek om te zijn. Motorbeurs Utrecht 2023 neemt in samenwerking met TT Circuit Assen een voorproefje op het sportieve seizoen en laat jou je skills virtueel testen. Verder kun je er terecht voor het verbeteren van je rijvaardigheid en het optimaliseren van je motor.

5 – eMobility, innovatie & duurzaamheid

Er komen steeds meer elektrische merken op de markt en ook de gevestigde merken introduceren elektrische modellen. Daarnaast ook aandacht voor andere ontwikkelingen, zoals lichte en oersterke kuipdelen gemaakt van milieuvriendelijk materiaal of een speciale bandencompound waar geen bandenwarmers meer voor nodig zijn.

Een greep uit de activiteiten

BOVAG – Try the Bike

Onder begeleiding van gediplomeerde BOVAG motorrijinstructeurs kunnen toekomstige motorrijders en -rijdsters vanaf 17 jaar op Motorbeurs Utrecht 2023 hun eerste proefles nemen. Schrijf je in, stap op de motor en geniet als een echte motorrijd(st)er van jouw proefles!

Testparcours

Wil jij weten hoe jouw (nieuwe) favoriete motor voelt? Op Motorbeurs Utrecht is het mogelijk om op de stands van exposanten proef te zitten op diverse (nieuwe) modellen. Daarnaast kun je ‘m ook nog eens gelijk proberen op het testparcours. Geen zorgen over de motorkleding, dat wordt verzorgd.

Trial rijden

Trial is een tak van de motorsport waarbij het er om gaat een aantal uitdagende hindernissen te nemen zonder de grond of de hindernis met de voet te raken. De naam is afgeleid van het Engelse “to try” (proberen, beproeven). Onder begeleiding van meervoudig Nederlands kampioen trial rijden Alex van den Broek oefen je je balans en leer je op zeer lage snelheid je motor onder controle houden. Alle trialclinics worden gegeven op elektrische trialmotoren in hal 12. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Adventure Talks

Je baan opzeggen om de wereld te ontdekken? Op je motor én voor een goed doel? Mitchel en Nadia deden het. Het werd een avontuur waarbij ze tot nu toe in 13 landen ruim 15.000 kilometer trotseerden, hun steun gaven aan diverse lokale non-profitorganisaties en waarbij ze hun succes niet lieten bepalen door financiële winst, maar door impact. Vanuit deze ervaring ontvangt dit koppel organisaties en reizigers uit het hele land die je alles vertellen over wat er komt kijken bij zo’n grote motorreis.

Performance podium – powered by TT Assen

Op het Performance podium in hal 8 gebeurt er van alles waarvan jouw racehart sneller gaat kloppen. Van een livestream met het World Superbike paddock in Australië, de experimentele MotoNext motor waar Dominique Aegerter wereldkampioen op werd én racesimulatoren tot de kampioensmotoren van Ten Kate en een meet & greet met coureurs Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus.

GS Adventure Arena – powered by BMW Motorrad

Al je rijtechnieken uit de kast halen op de BMW R 1250 GS? Het kan bij de GS Adventure Arena in Hal 11. Hier vind onder begeleiding van BMW Motorrad Partner BERRT de BMW Motorrad Indoor GS Trophy plaats, maar ook de DiscoveRide en professionele demonstraties.

Meidenplein

Ook deze editie zijn de Motormeiden weer van de partij op Motorbeurs Utrecht. Op hun eigen Motormeidenplein worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd zodat de motorrijdende vrouwen helemaal in het middelpunt van de belangstelling staan. Daarnaast vieren ze ook nog eens hun 5 jarig jubileum!

Stuntarena

Dit jaar hebben we weer een stuntarena op het binnenterrein van Jaarbeurs. Johnnie DO zal deze verzorgen en heeft een lange geschiedenis van het verzorgen van stuntshows, met meer dan 200 succesvolle shows op evenementen over de hele wereld.

Nieuwe toetreders in de markt

Net als bij de EICMA in Milaan, ziet ook Motorbeurs Utrecht veel nieuwe toetreders die de Europese markt willen betreden. Naast gevestigde merken zijn er dit jaar een aantal mooie nieuwe namen te zien op het event, waarvan de meeste ook deelnemen op het testparcours:

  • Fantic
  • MUTT Motorcycles (Silverline)
  • RGNT (Coning Motoren)
  • Vogue (VIM)

We zien dat veel gevestigde motormerken op zoek zijn naar alternatieve manieren van deelname. Denk hierbij aan een presentatie samen met een dealer, met een activiteit en/of specifieke presentatie in een bepaald thema.

Waar koop je je tickets voor Motorbeurs Utrecht 2023?

Bestel nú online je tickets met korting. T/m 22 februari profiteer je van € 3 korting op je entreeticket(s). Je betaalt dan € 16 in plaats van € 19 aan de kassa. Tijdens de beurs – van donderdag 23 t/m zondag 26 februari – betaal je online € 18 voor je dagticket(s).

Wil je op donderdagavond of vrijdagavond naar de avondopenstelling tot 22.00 uur? Dan betaal je t/m 22 februari online € 12 voor je ticket. Je bent dan vanaf 16.30 uur van harte welkom.

Openingstijden Motorbeurs Utrecht 2023

Motorbeurs Utrecht vindt plaats van 23 tot en met 26 februari 2023 in Jaarbeurs Utrecht.

  • Donderdag 23 februari | 10:00 – 22:00 uur
  • Vrijdag 24 februari | 10:00 – 22:00 uur
  • Zaterdag 25 februari | 10:00 – 18:00 uur
  • Zondag 26 februari | 10:00 – 18:00 uur

Net je motorrijbewijs?

Natuurlijk verwelkomen we “Kersverse” motorrijd(st)ers graag bij de club en daarom heeft Motorbeurs Utrecht een mooie actie. Iedereen die zijn/haar motorrijbewijs heeft behaald tussen de laatste editie van Motorbeurs Utrecht in februari 2020 of vóór komende editie, mag komende editie van Motorbeurs Utrecht op donderdag 23 februari gratis naar binnen! Al duizenden nieuwe motorrijd(st)ers hebben zich gemeld! Heb je ook interesse? Schaf dan wel even de speciale voucher aan.

Parkeren & trein Motorbeurs Utrecht 2023

Tijdens Motorbeurs Utrecht zijn er veel werkzaamheden rondom Jaarbeurs, daarnaast is parkeerplaats P3 niet meer beschikbaar én zijn er meerdere events in het Jaarbeurs complex. Dit houdt in dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is. We adviseren om met het openbaar vervoer te reizen, hiervoor hebben we ook dit jaar weer een mooie samenwerking met de NS en kan je profiteren van de combi-deal welke verkrijgbaar is in de spoordeelwinkel.

Kom je liever met de auto, kies dan voor een P+R met een bus- of tramverbinding.
Volg vanaf de snelweg de borden P+R en parkeer je auto voor maar €6,- bij een van de vier P+R parkeerplaatsen in Utrecht.

VIP MOTOR Parking:

Uiteraard mag er bij Motorbeurs Utrecht geen motorparkeerplaats ontbreken, daarom bieden wij dit jaar de unieke kans om op de beursvloer te parkeren, hierdoor maak je dit jaar écht onderdeel uit van het event. Je rijdt zo de beursvloer op waar je, je motor onder begeleiding van de KNMV droog parkeert en gebruik kan maken van de gratis helmen garderobe. Kaarten voor de VIP MOTOR Parking kunnen gekocht worden via www.Motorbeursutrecht.nl/tickets en zijn beperkt beschikbaar.
Ook is er buiten bij het Jaarbeurs complex ruimte gereserveerd waar je je motor onbegeleid, maar wel gratis, kan parkeren.

Download de Jaarbeurs Live app

Eenmaal op de beurs, is de Jaarbeurs Live app onmisbaar. Met deze app navigeer je makkelijk over de beursvloer. Het helpt je exposanten te vinden die aansluiten bij de productcategorie die je zoekt én je hebt er alle praktische informatie, zoals het programma, me bij de hand.
Download hem van te voren in de App Store of Play Store.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws