Skip to main content

Triumph vanaf 2024 in MXGP wereldkampioenschap motorcross

De reeds eerder aangekondigde komst van de motorcrossmodellen van Triumph, moet in de 2024 gaan resulteren in deelname aan het wereldkampioenschap in zowel de MXGP (450cc) als de MX2 (250cc) klasse. Ondanks het nog even uitblijven van de presentatie van de motorcrossmodellen van het Britse motormerk, wordt hiermee wel aangegeven dat de nieuwe crossmodellen daadwerkelijke ‘mainstream’ crossmotoren worden, die dan ook moeten kunnen concurreren met de bestaande modellen in zowel de MX2 als de MXGP. 

In de motorcross is de concurrentie enorm; alle Japanse merken plus KTM en een aantal kleinere merken, vechten met 250 of 450 cc eencilinders in een zeer sterk bezet veld. Punt is wel dat, na de aankondiging in juni 2021, de daadwerkelijke inzet nu naar 2024 is getild. 

Triumph heeft recent een nieuwe Triumph Racing afdeling opgestart, waarin tot nu toe de (bescheiden) race-activiteiten in het WK Supersport en de levering van de motorblokken van de Moto2 zijn ondergebracht. Daar komt nu de fabrieksinzet in de motorcross vanaf 2024 bij. De motorcross-activiteiten zullen geleid worden door Thierry Chizat-Suzzoni, eigenaar was van het MX ESCA team, dat tot eind 2021 als Kawasaki Racing Team fabriekssteun kreeg van het Japanse motormerk. Chizat zal ook zijn Team Manager Vincent Bereni meenemen binnen de nieuwe Triumph-structuur. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws