Skip to main content

Speedway Veenoord: Gouden Jopa Helm 2023

Op zaterdag 20 september 2023 staat De Gouden Jopa Helm op het programma van de nieuwe speedwaybaan in Veenoord. Het belooft een grandioos en internationaal spektakel te worden: er staan in totaal 7 nationaliteiten aan de start. 16 coureurs strijden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm 2023; een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben.

Speedway onder lampen

Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Het is onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden Jopa Helm doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off (extra finale heat bij gelijke puntenstand).

Vader en zoon strijden in De Gouden Jopa Helm 2023

De Nederlandse coureurs zijn: Nigel Hummel, Henk Koonstra, Ruben Guikema, William Kruit, Henry van der Steen, Lars Zandvliet, Mika Meijer en René van Weele. Als organisatie zijn we blij dat we Theo Pijper met zijn zoon Ace aan de start hebben. Vader Theo heeft dit jaar de hele GP-langbaan cyclus gereden en zoon Ace is wekelijks actief bij de Glasgow Tigers in Engeland. We zijn dan ook erg benieuwd of Ace zijn vader kan verslaan in Veenoord.

Het is gelukt om een rijdersveld te contracteren dat aan elkaar is gewaagd. Speedwaymekka Polen wordt vertegenwoordigd door drie rijders: Lech Chlebowski, Lars Skupien en Bartosz Glogowski. Dit zijn jonge Poolse talenten die meedraaien in de jeugdcompetitie van Polen. Ze hebben aan onze secretaris beloofd dat ze er een spektakel van gaan maken.

Uit Denemarken komen twee rijders: Emil Eis en Victor Larsen. Eerstgenoemde maakte het Mika Meijer (NED) erg lastig tijdens de ONK. Victor is de teamgenoot van Henry van der Steen (NED) in Denemarken en wordt gezien als groot Deens talent.

Uit Oekraïne komt Vitalli Lisak, hij wil deze keer de gouden helm meenemen naar zijn thuisland. In voorgaande edities zat hij al dicht bij een podiumplaats.

Bijprogramma

In het bijprogramma worden 2 wedstrijden verreden. De eerste is een senioren speedway wedstrijd om de Veenoord Bokaal. In deze wedstrijd kunnen overige speedwayrijders zich goed in de kijker rijden. Dit gaat een spannende wedstrijd worden met vast een verrassende winnaar. De tweede wedstrijd is de spectaculair rijdende 125cc speedway klasse. Deze jonge coureurs strijden om het Nederlands kampioenschap 125cc in Veenoord.

Stoel en kleed mee om op het talud te zitten

Op het nieuwe complex hebben we geen tribune zoals we die voorheen wel hadden. Ons advies is, neem een stoel mee.

Programma Gouden Helm Veenoord 2023

  • Start programma: 16:00 uur
  • Training Gouden Jopa Helm: 17:00 uur
  • Presentatie coureurs: 18.45 uur
  • Gouden Jopa Helm: 19.00 uur

Entree

  • De kassa is vanaf 15:00 uur geopend.
  • 0 t/m 7 jaar gratis entree
  • 8 t/m 14 jaar € 5,-
  • Vanaf 15 jaar € 15,-
  • Gratis parkeren
  • Gratis programmaboekje

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws