Skip to main content

Speedway: 28 & 29 september ONK en Gouden Helm 2018 Veenoord

De Nederlandse top heeft zich aangemeld om de ONK-wedstrijd te verrijden in Veenoord. Het is voor de organisatie een grote vraag wie de wedstrijd zal winnen, mede omdat het om de tweede en laatste wedstrijd gaat in het kampioenschap. De eerste wedstrijd is verreden in het Belgische Heusden-Zolder met daar als Nederlandse winnaar Henry van der Steen.  Henry bezit daarom de juiste papieren om vrijdagavond Nederlands kampioen te worden. De enigste persoon die Henry het moeilijk kan maken is Dave Meijerink uit Schuinesloot. Dave is in België vijfde geworden bij de eerste wedstrijd maar op dit moment in bloedvorm. Met een top optreden afgelopen maand bij GP Longtrack In Eenrum waarbij hij wedstrijden uitvocht met rijders van de wereldtop. Als organisatie zijn we in de luxepositie dat er zich ook toprijders aanmelden om deel te kunnen deelnemen aan de ONK op vrijdagavond en zaterdagavond mee willen strijden om de Gouden Jopa Helm. Daarmee zal het niveau van de ONK-speedway finale hoog zijn in Veenoord. 

De Gouden Jopa Helm 2018 
De Gouden JOPA Helm editie 2018 belooft weer een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden Jopa Helm doen dat wel. De  wedstrijd is verdeeld over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off. 

Het Rijdersveld
Het is gelukt om een talentvol rijdersveld te contracteren. Tomasz Orwat, Marcel Kajzer en Marek Lutowicz zijn jonge rijders met veel potentie. De drie rijders rijden wekelijks tegen elkaar in de Poolse competitie onder de eenentwintig jaar. De Deen Jacob Bukhave kennen we van de gouden helm wedstrijd in Heusden-Zolder. Waar hij sterk reed en eigenlijk recht had op de finale maar door een slechte start in de finale als vierde eindigde in de eindstand. Hij zal erop gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten. Uit de Ukraine zal Vitalli Lysak voor de tweede keer zijn opwachting maken. Hij heeft de organisatie beloofd om deze keer de gouden helm mee te nemen naar huis. Eindelijk is het gelukt een Australiër genaamd Josh Coyne aan de start te krijgen. Het is de eerste Australiër na Phil Crump die furore maakte eind jaren zeventig op de speedwaybaan in Veenoord. Samen met de Nederlandse rijders staan er dit jaar negen-nationaliteiten aan de start. Dit kan met overtuiging een internationale wedstrijd worden genoemd. De Nederlandse coureurs zijn: Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, Lars Zandvliet uit Mussel, Geert Bruinsma uit Heerenveen, Anne Spaan uit Bellingwolde, Jarno de Vries uit Jubbega en Dave Meijerink uit Schuinesloot.
Veenoord bokaal. In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Voor deze coureurs is deze middag en avond een mogelijkheid om zich goed in de kijker te rijden. Dit gaat zeker een spannende wedstrijd worden met een verrassende winnaar. Daarnaast wordt het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc. Deze jonge coureurs rijden de laatste wedstrijd voor het open Nederlands Kampioenschap. De eindstand is nog niet bekend, we zijn erg benieuwd wie er Nederlands kampioen zal worden in  Veenoord.

Wedstrijden vrijdagavond 28 september
De training begint om 17:30 uur voor alle rijders en de wedstrijd begint om 19:00 uur. De kassa is vanaf 16:00 uur geopend. De Entree bedraagt € 10, -. Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, -. Gratis parkeren. Gratis programmaboekje. 

Wedstrijden zaterdagavond 29 september
Het programma start om 16:00 uur met een aantal voorseries om de Veenoord Bokaal en de ONK 125cc. De training van de Gouden Helm rijders zal rond de klok van 17:30 uur zijn.
Het avondprogramma en de wedstrijd om de Gouden Jopa Helm begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs. Klokslag 19.00 uur begint de Gouden Helm met de eerste heat. De kassa is vanaf 15:00 uur geopend. De Entree bedraagt € 15, -. Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, -. Gratis parkeren. Gratis programmaboekje.

Passe Partout
Bij aankoop van een Passe-Partout betaal je voor beide avonden slechts € 20,-.

Voor het complete rijdersveld en overige relevantie informatie kijkt u op www.speedwayveenoord.com 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws