Skip to main content

Jeffrey Herlings en Jago Geerts Dutch Masters of Motocross 2018

Op een uitverkochte Zwarte Cross (220.000 bezoekers) heeft Jeffrey Herlings (#84) vandaag de Dutch Masters of Motocross 2018 gepakt. In de hoogste klasse reed de ongenaakbare Brabander in beide manches de concurrentie op afstand. Doordat hij ook de zes eerdere DMoMX-races had gewonnen, pakte Herlings de titel ‘Dutch 500cc Master’ zonder één punt te morsen. In de 250cc klasse ging de titel na felle strijd naar de Belg Jago Geerts (#193). 

Finales 250cc: felle strijd tussen Geerts en Vlaanderen 
In de 250cc klasse was de spanning voor de DMoMX-finales te snijden. De titelstrijd ging daar tussen de Belg Jago Geerts (#193) en de Zuid-Afrikaanse Nederlander Calvin Vlaanderen (#10). Het verschil was klein, dus beide rijders konden zich geen zwak moment veroorloven. Dat leverde in de twee beslissende manches in Lichtenvoorde spannende strijd op. Voor uitdager Vlaanderen werd de eerste heat een inhaalrace: hij startte niet goed, maar kwam daarna sterk opzetten en wist uiteindelijk de manche zelfs te winnen. Daardoor naderde hij Geerts in de tussenstand tot op 8 punten! De tweede manche leek vrij simpel een prooi te worden voor Jago Geerts (#193). Hij vertrok als een speer richting de eerste bocht en sloeg gelijk een gaatje, maar kwam even later ten val en verspeelde daardoor veel plaatsen. Vlaanderen mocht daardoor alsnog hopen op de titel. Achter Rodriquez (#197) eindigde Vlaanderen als tweede in de manche, gevolgd door Adam Sterry (#811). Maar doordat Geerts zich sterk terugvocht naar de vierde plek, pakte die toch voldoende punten om zijn titel ‘Dutch 250cc Master’ veilig te stellen.

Finales 500cc: zegetocht voor Jeffrey Herlings
In de eerste manche van de koningsklasse 500cc van de DMoMX bewees de torenhoge favoriet Jeffrey Herlings (#84) opnieuw zijn uitzonderlijke klasse. Meteen bij de start pakte hij de koppositie en gaf die niet meer af. Ronde na ronde liep hij op magistrale wijze uit en lapte in 30 minuten vrijwel het hele deelnemersveld, tot de top 7. Met zijn winst in de eerste manche pakte Herlings meteen de overall titel ‘Dutch 500cc Master’: hij was op punten niet meer in te halen. Achter Herlings ging de strijd tussen Gaultier Paulin (#21), Max Anstie (#99) en Glenn Coldenhoff (#259). Die laatste maakte een foutje bij de start, maar vond daarna snel weer aansluiting. Ondanks de hitte en de brandende zon bleef Coldenhoff geduldig en koel, en wachtte op een fout van de concurrentie. In de slotronde wist hij zijn slag te slaan en werd achter Herlings knap tweede, voor Anstie en Paulin.

De tweede en laatste manche 500cc zag een ontketende Coldenhoff. De nummer #259 startte als een raket en pakte meteen de kop, gevolgd door Herlings. Maar de kersverse kampioen bleek tot het laatste moment superieur én gretig. Coldenhoff: “Ik ging goed van start maar moest Jeffrey op een gegeven moment toch voorbij laten – hij ging echt als een spéér.” Herlings reed vanaf dat moment eenzaam op kop en sleepte zijn achtste zege in het DMoMX-seizoen binnen, gevolgd door Coldenhoff die de laatste manche als tweede finishte. Achter de twee Nederlandse helden waren het Anstie en Paulin die nog streden om een tweede en derde plek in de DMoMX-eindstand. Anstie trok uiteindelijk aan het langste eind: hij werd achter Herlings tweede overall, gevolgd door Paulin.

Finale Dutch Masters 500cc: Jeffrey Herlings (#84) ook in Lichtenvoorde oppermachtig. (c) Dutch Masters of Motocross/MTR fotografie

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws