Skip to main content

Ducati onthult Desmo450 MX crossmotoren

Ducati heeft het doek van haar Ducati Desmo450 MX model gehaald tijdens het jaarlijkse motorsportevenement in Madonna di Campiglio. De Italiaanse motorfabrikant zal hiermee al in dit seizoen (2024) meedoen aan het Campionato Italiano Motocross Pro in de Prestige MX1-klasse, met het Ducati Corse R&D – Factory MX Team onder leiding van Corrado en Marco Maddii. Dit wordt door Ducati zelf vooral gezien als ontwikkelingsjaar.

Technische gegevens?

Behalve het uiterlijk gaf Ducati nog geen technische gegevens vrij, met als enige uitzondering de naamstelling, die gezien kan worden als bevestiging dat de 450cc eencilinder voorzien is van desmodromische klepbediening. Opvallend, want in sommige straatmodellen is Ducati juist gestopt met deze techniek, tot grote teleurstelling van hardcore fans van de zo karakteristieke “desmo”.

Overigens is het in de motorcross normaal dat er geen gewichten of vermogenscijfers worden gecommuniceerd.

Techniek

Qua technische bouw is de crossmotor van Ducati verder volledig generiek, dus met een aluminium frame, Brembo remmen, Showa vering en een Akrapovic uitlaat. Ook qua chassis volgt Ducati de bekende routes, zoals die door de bestaande merken in de motorcross al jaren worden gevolgd.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws