Altijd 12 maanden BOVAG garantie bij motordealers op motoren vanaf 3000 euro

Als consumenten een motor kopen bij een BOVAG motordealer, is die dealer verplicht één jaar BOVAG garantie te geven bij motoren met een aankoopprijs vanaf minimaal € 3.000,-, waarvan het aankoopbedrag minstens 35% van de nieuwwaarde is. Dit blijkt uit recente interne berichtgeving van BOVAG aan de aangesloten leden. Dit betekent dus dat er geen extra betaling gevraagd mag worden voor deze garantie, of een deel ervan. 

Vanaf 1 juni 2022 is de BOVAG Garantie op occasions verlengd van 6 naar 12 maanden, daaraan is volgens de dealerorganisatie zelf dus niet te tornen. Deze periode is daarmee gelijk aan de wettelijke garantie op tweedehands motoren, die recent ook werd verhoogd naar 12 maanden. In het verleden bleken sommige motordealers en – handelaren nog wel eens anders om te gaan met garantie en ‘afleverpakketten’, door er geld voor te vragen. Over dit onderwerp is nu een kristalhelder standpunt ingenomen, door ze vast te leggen in de interne regels. Eerder werd al duidelijk dat de wettelijke garantie op een motoroccasion ook al geen onderdeel kan zijn van een “afleverpakket”, omdat die garantie sowieso verplicht is. 

Update 12 oktober 2022: Uit een uitzending van het televisieprogramma Radar van AvroTros blijkt dat door autodealers in bijna alle gevallen onjuiste uitleg over garantie wordt gegeven. Bottom line is en blijft echter, zowel voor auto’s als motoren, dat 12 maanden garantie verplicht is, waarvoor dus nooit extra betaald hoeft te worden. Dat geldt voor de wettelijke garantie bij alle motorhandelaren, maar net zo goed voor de verplichte BOVAG-garantie bij BOVAG-motordealers. BOVAG wijt de problemen aan gebrek aan kennis bij de betreffende dealers en belooft beterschap


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief