Terugroepactie BMW G310R en G310GS

BMW Motorrad roept de eigenaren van de G310R en G310GS modellen op zich bij de dealer te melden voor een modificatie aan de bevestiging van de zijstandaard, die “te zwak geconstrueerd is” en daardoor kan buigen of afbreken. De 310 is de eerste lichte eencilinder van BMW Motorrad, deze wordt in India door motorfabrikant TVS voor BMW gebouwd. 

Het zit BMW Motorrad niet mee met betrekking tot in Azië geproduceerde motorfietsen en de onderdelen daarvoor. Bij de in India gebouwde G310R en G310GS wordt nu voor de derde keer een recall doorgevoerd, nadat na de officiële introductie de eerste uitlevering al een jaar werd uitgesteld wegens kwaliteitsissues bij de eerste serieproductie. Toen de 310 in 2017 alsnog uitgeleverd werd, moest de kleine BMW in mei van dat jaar al eens terug naar de dealers. Dit omdat bij de montage van het stuur onjuiste bouten werden gebruikt waardoor deze los konden komen, wat ook gold voor de bevestigingsbouten van de voorremklauw, die niet op de juiste wijze waren vastgezet. Nu is er een probleem met de zijstandaard, waarvan de bevestiging volgens de melding in het terugroeprgister niet sterk genoeg is. 

Recent kwam BMW met een terugroepactie wegens problemen in de Aziatische productie, dit omdat de eerste levering van de -bij Loncin in China gebouwde- motorblokken van de nieuwe F750GS en F850GS niet in orde is. Overigens zijn alle Europese motorfabrikanten grote delen van de productie aan het overbrengen naar Azië door goedkope arbeid, makkelijkere arbeidsregelgeving en beschikbaarheid van grondstoffen. Daar komt bij dat de markt in Azië explosief groeit met vooral vraag naar lichte motoren, wat een uitdaging is voor fabrikanten die hier van oudsher geen ervaring mee hebben; het is wennen om lichte, goedkope motoren te moeten maken, zonder de kwaliteitseisen en het imago van het merk uit het oog te verliezen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief