Skip to main content

Politie op zoek naar informatie voor aanbesteding nieuwe motorkleding

De Nederlandse politie is voornemens opnieuw een Europese aanbesteding te starten om nieuwe, opvallende motorkleding aan te schaffen. Om voldoende geïnformeerd te zijn voor deze aanschaf, is de inkooporganisatie zich aan het oriënteren op de leveranciersmarkt door middel van een een zogenaamde ‘marktconsultatie’.  De politie nodigt daarom geïnteresseerde marktpartijen om op vrijwillige basis deel te nemen aan deze markconsultatie. Dit staat in principe los van de uiteindelijke aanbesteding. Momenteel richt de politie zich op aanschaf van 760 motorjassen en -broeken voor een doorwaai pak (broek en jas) van textiel, 440 motorjacks en -broeken als all-weatherpak (broek en jas) van textiel en 270 regenjacks en -broeken van een regenpak. Er is ook nog een aparte aankondiging voor een vest, maar het wordt niet helemaal duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. 

De politie deed in 2018 ook een poging tot een aanbesteding, maar het lukte niet om tot een juiste overeenkomst te komen. Toen werd gezocht naar één aanbieder voor zowel lederen als textiel motorkleding, maar dit bleek een te lastige combinatie om met één aanbieder de ideale motorkleding voor de motorrijders van de politie te vinden. De nu aangekondigde marktconsultatie is een eerste stap in het nieuwe proces. Nu word dus alleen naar textiel motorkleding gezocht, vermoedelijk wordt de lederen motorkleding alsnog los aanbesteed. 

In juni van dit jaar startte de poltie al een zelfde marktoriëntatie voor onopvallende motorkleding voor haar heimelijke diensten, maar dit staat volledig los van de aanloop naar een nieuwe aanbesteding.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws