Skip to main content

De nieuwe Roadtec 02 sporttoerband van het Metzeler is aangekomen in de laatste testfase en zal vanaf januari 2024 beschikbaar zijn voor verkoop aan motorrijders. Vergeleken met de Roadtec 01 verbetert Roadtec 02 de dynamische rijprestaties aanzienlijk, vooral het rijgedrag en het gedrag op nat wegdek. En dat met gebruik van een hoog percentage materialen van natuurlijke oorsprong: materialen die geheel of gedeeltelijk afkomstig zijn van biomassa: planten en groenten of gerecycled materiaal.

Roadtec 02: Super Sport Touring motorband

Het segment waartoe de Metzeler Roadtec 02 behoort is het Sport-Touring-segment, dat wil zeggen dat van motorbanden voor gemengd sportief- en toergebruik, maar met dit product heeft Metzeler de lat van sportiviteit nog hoger gelegd door feitelijk een “Super Sport Touring”-band te creëren. De nieuwe motorband kan bogen op de typische kenmerken van een tourband, zoals een hoog kilometrage en uitstekende grip op nat wegdek, gecombineerd met een aantal typische kenmerken van supersportbanden, zoals rijgedrag dat een nieuw niveau van sportiviteit biedt.

Voor motoren met grote cilinderinhoud

De Roadtec 02 is bedoeld voor eigenaren van straatmotorfietsen met een grote cilinderinhoud, zoals nakeds, crossovers, sporttoerders en touringmotoren, die worden gebruikt voor reizen. Ongeacht of het nu gaat om een ​​korte ritje buiten de stad met een naked bike, of om lange reizen met andere soorten motorfietsen. In al deze gevallen zal Roadtec 02 een perfecte reisgenoot zijn voor deze motorrijders. Dankzij de makkelijke handling wordt het motorrijden gemakkelijker en minder vermoeiend, waarbij het ook makkelijker is om onder hellingshoek een ​​gekozen lijn aan te houden.

Bij de nieuwe Roadtec 02- compounds zijn ook de opwarmtijden verkort, wat de veiligheid vanaf de eerste kilometers ten goede komt. Ten slotte zijn de prestaties onder moeilijke omstandigheden verbeterd, zoals koud, nat en glad asfalt. Voor de motorrijder vertaalt dit zich in rijplezier, hoge prestaties en veiligheid onder alle omstandigheden.

Motorband van natuurlijk en gerecycled materiaal

De Roadtec 02 motorband zal ook de eerste Metzeler-productlijn worden die zich kenmerkt door een hoog percentage van natuurlijke en gerecycled materialen, waardoor een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid ingrediënten van fossiele en minerale oorsprong mogelijk is.

Francesco Pietrangeli, marketingdirecteur Metzeler:

“De Roadtec 02 gaat een geweldige vertegenwoordiger van de merkwaarden van Metzeler zijn. Voor ons is reizen de essentie van motorrijden, dat zien we echt als een levensstijl. We hebben het dan over de motorrijder die àltijd rijdt, ook als het regent en koud is. Maar ook over de romanticus, hongerig naar avontuur om over zijn ervaringen te kunnen vertellen. Dit alles zonder een andere waarde die voor ons van primair belang is uit het oog te verliezen: de kwaliteit. Wie reist, vertrouwt op banden van hoge kwaliteit, ook veilig bij regen en kou, die het motorrijden gemakkelijker maken en niet te vermoeiend zijn. Roadtec 02 belichaamt al deze waarden perfect en doet dit met oog voor het milieu, omdat de hoeveelheid materialen van fossiele en minerale oorsprong aanzienlijk zijn verminderd en zijn vervangen door materialen van natuurlijke oorsprong of gerecyclede grondstoffen”.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws