Skip to main content

Nieuw bagagesysteem voor de BMW R 1300 GS

BMW Motorrad heeft voor haar gloednieuwe en onlangs gepresenteerde R 1300 GS een kofferset beschikbaar bestaande uit twee Vario zijkoffers en een Vario topkoffer. Het ontwerp van de Vario kofferset is volledig herzien. Geanodiseerde aluminium afwerking aan de buitenkant zorgen niet alleen voor een robuuste betrouwbaarheid, maar passen ook harmonieus in het ontwerp van de nieuwe R 1300 GS.

Nieuwe features

Het nieuwe Vario bagagesysteem biedt een aantal technologische en functionele nieuwigheden. Een daarvan is dat het bagagesysteem nu elektrisch is. Elektronische apparaten zoals smartphones, tablets of laptops kunnen nu worden opgeladen in het bagagecompartiment van de linker zijkoffer. Daar bevindt zich een USB-A oplaadpoort die opladen via het boordnetwerk mogelijk maakt met een oplaadkracht van maximaal 15 W (5 V/3 A). Een andere USB-A poort bevindt zich in de topkoffer. Bovendien maakt de geïntegreerde verlichting in de zijkoffers en in de topkoffer het laden en lossen ‘s nachts makkelijker.

Een andere nieuwe functie is dat de kofferset is geïntegreerd in het draadloze vergrendelingssysteem van de nieuwe R 1300 GS. Daarnaast worden er ook mechanische sleutels meegeleverd waarmee de koffers kunnen worden geopend en gesloten.

Variabele Volume Capaciteit

De koffers kunnen nu handmatig worden afgesteld in volume-grootte zodat de R 1300 GS alleen zo breed of zo hoog wordt als nodig is gezien de benodigde opbergruimte. Door de Vario zijkoffers groter te maken met een draaiknop wordt het volume van de bagageruimte traploos vergroot met maximaal 5,5 liter per stuk. Het opbergvolume van de topkoffer neemt toe van 28 naar maximaal 36 liter. In totaal biedt het nieuwe Vario bagagesysteem zodoende tot 97 liter capaciteit.  

Verder kunnen extra bagage en praktische laadogen op de koffers en de topkoffer worden bevestigd en zijn er binnentassen beschikbaar. De maximale toegestane snelheid voor het rijden met het Vario bagagesysteem is 180 km/h.

Het nieuwe Vario bagagesysteem is helaas niet geschikt voor eerdere modellen zoals de BMW R 1250 GS.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws