Skip to main content

CFMoto heeft zojuist op de EICMA in Milaan de CFMoto 450 MT gepresenteerd. Een lichte adventure motorfiets met een 450 cc paralleltwin. Het motorblok lijkt overigens niet nieuw, maar dezelfde als die gebruikt wordt in CFMoto 450SR. Wel is het zo dat het 450 cc motorblok in de MT iets minder vermogen levert, namelijk 45 pk in plaats 47 pk. Voor de 450MT is dan wel weer meer koppel beschikbaar. Namelijk 44 Nm, in plaats van de 39 Nm uit de 450SR. Het lijkt er dan ook op dat CFMoto er voor gekozen heeft om kleine aanpassingen te doen aan het motorblok. Zodat dit meer geschikt is voor off-road rijden.

Adventure

Het is namelijk zo dat de CFMoto 450MT er inderdaad uitziet als een lichte adventure. De handkappen, flinke valbeugels, carterbescherming en noppenbanden moeten duidelijk maken dat CFMoto de 450MT nadrukkelijk voor off-road gebruik in de markt zet. Dit wordt nog eens extra onderstreept door het 21 inch voorwiel en 18 inch achterwiel. De vering kent een flinke uitslag van 200 millimeter en komt van KYB. Deze vering is overigens volledig instelbaar.

Nieuwe drie cilinder CFMoto

Daarnaast kondigde CFMoto ook een nieuwe drie cilinder aan. Dit motorblok moet goed zijn voor meer dan 100 Pk. CFMoto gaat daarnaast mee in de nieuwe trend van hoogtoerige motorblokken, waarbij de nieuwe drie cilinder dus meer dan 12.000 toeren per minuut kan maken. Dit alles moet mogelijk zijn een lichtgewicht pakket; volgens CFMoto blijft het gewicht van het motorblok namelijk onder de 55 kilogram.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws