Skip to main content

Europees label rijvaardigheidstraining gesteund door Europese Commissie

Op 4 april 2019 heeft de Europese Commissie voor Transport via Violeta Bulc hun goedkeuring uitgesproken voor het ‘European Motorcycle Training Quality Label’ (EQLMS). Dit label is een certificering voor verschillende organisaties binnen Europa, die een extra rijtraining voor motorrijders aanbieden na het behalen van het rijbewijs. In 2015 is dit certificaat opgericht door de Europese associatie van motorfiets fabrikanten (ACEM) en de Duitse variant van Veilig Verkeer Nederland. Doel van de oprichting is het helpen van de motorrijder bij het vinden van een kwalitatief goede rijvaardigheid training. Later sloot de Internationale Federatie van Motorrijders zich ook bij dit initiatief aan. Totaal zijn er 28 instanties in Europa die een training aanbieden die voorzien is van het EQLMS-kwaliteitslabel.
Stefan Pierer, die naast CEO van KTM ook voorzitter is van de ACEM, vertelde er het volgende over: “We zijn blij dat het label gesteund wordt door de Europese Commissie voor Transport. Kwaliteit van een rijtraining na het examen helpt motorrijders met het verbeteren van de beheersing van het de motor. Hierdoor maakt het de ervaring niet alleen leuker, maar ook veiliger”. Hij gelooft er daarnaast in dat het label een positief effect zal hebben op de veiligheid van de motorrijder door heel Europa.
Ook in Nederland worden trainingen aangeboden die de certificering van het ‘European Motorcycle Training Quality Label’ mogen dragen. Deze trainingen worden op dit moment enkel verzorgd door de KNMV.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws