CDA Houten wil motorrijders op Lekdijk Tull en ’t Waal verbieden

Net als in Lopik, moet ook bij het dorp Tull en ’t Waal in de gemeente Houten ’s zomers een deel van de Lekdijk worden afgesloten voor motorrijders, zo meldt het AD na berichten uit de lokale gemeenteraad. Volgens de krant wil CDA-gemeenteraadslid Jan de Jong zich sterk maken voor een soortgelijk verbod als in de gemeente Lopik, even verderop aan de Lek. Geholpen door de recente rechterlijke bevestiging van het dijkverbod voor motorrijders, ziet De Jong zich gesterkt om een soortgelijke verbod in zijn gemeente in te voeren, vraag is nu wel of daarvoor de politiek steun te vinden is. In Houten vormt een coalitie van CDA, Groen Links, ChristenUnie en VVD het stadsbestuur, maar De Jong is daarin geen wethouder maar gemeenteraadslid. In het coalitieaccoord 2018-2022 is geen aandacht aan dit onderwerp besteed. 

Aanjager van het protest is de stichting Leefbaarheid Tull en ’t Waal, waarbij de opening van recreatiegebied Honswijkerplas voor extra drukte zou zorgen, waarop de motorrijders dan maar moeten vertrekken van de dijk. Voorzitter Bram Bosshardt van de stichting Leefbaarheid Tull en ’t Waal en bewoner van de dijk tegenover het AD: “Ook bij ons is het steeds drukker op de dijk geworden. (…) Voor hun veiligheid, en voor de veiligheid van de mensen die aan de Lekdijk wonen, is het een goede zaak als zo’n verbod er ook in Houten komt.’’

CDA-er De Jong zegt daarover dat er wel een alternatieve route voor motorrijders zou moeten komen, wat erg lastig gaat worden gezien de verkeerssituatie ter plaatse; het lijkt erop dat die alternatieve route dwars door het dorp moet gaan. 

Het AD meldde overigens al eerder dat het verbod in Lopik niet door de politie aldaar gehandhaafd wordt; die geeft aan al te druk te zijn met zaken die belangrijker zijn. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief