Skip to main content

California Superbike School Europa failliet

In een officiële aankondiging laat Superbike School Ltd, de Europese franchisenemer van de California Superbike School, weten niet meer aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Dit betekent dat de EMEA-afdeling van de circuitopleider sluit en een aantal klanten hun geld niet terug zullen krijgen, al word er gehoopt op een doorstart. Duidelijk wordt gesteld dat dit failissement alleen de EMEA-versie (Europe, Middle East & Afrika) van de California Superbike School betreft, de originele school van oprichter Keith Code blijft gewoon actief in de USA, terwijl ook franchises in de Fillipijnen en Australië gewoon doorgaan. 

De Britse aftakking van de Amerikaanse circuitschool werd eind jaren ’90 opgericht door motorjournalist Andy Ibbott, als Europese versie van de werkwijze van Keith Code, schrijver van circuitles-boeken als The Soft Science or Racing en A Twist of the Wrist. Ibbott was daarmee succesvol en breidde uit naar diverse andere landen, tot hij in 2011 door een hartaanval lichamelijke beperkingen opliep. Ibott verwierf daarna bekendheid als deelnemer aan het BBC-programma Employable Me. 

De Europese circuitschool werd daarna voortgezet door Steve Leitch, maar die moet nu helaas aankondigen dat de EMEA versie ermee moet stoppen. Tegen British Dealernews zegt hij dat de oorzaak in de teruglopende boekingen zit, maar ook dat Brexit een rol speelt. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws