Skip to main content

Benzineprijs voor 80 procent van de motorrijders nu boven € 2,50 per liter

Vandaag, op 1 juni 2022, ligt de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs in euro’s per liter (GLA) voor superbenzine boven de € 2,50 per liter. Nou is de GLA van gewone Euro95 (E10) weliswaar ‘maar’ € 2,450, alleen is dit voor de meeste motorrijders gen optie meer, door de invoering van de E10-toevoeging aan Euro95 benzine. Gevolg van deze milieumaatregel is dan ook dat motorrijders massaal de zogenaamde premiumbenzines tanken, met nu dus een literprijs die boven de tweeënhalve euro per liter uitkomt. 

Van de ongeveer 760.000 motorfietsen met een Nederlands kenteken, is bijna 80% ouder dan 10 jaar. Voor deze motoren wordt door motordealers en technisch experts het gebruik van ‘super’ benzine aangeraden, omdat de benzine met bijgemengde biologische bestanddelen voor veel technische problemen zorgt. Dit komt deels doordat bio-ethanol de leidingen (en andere kunststof onderdelen) van oudere motoren beschadigt, maar ook doordat veel motoren in de winter stilstaan, waarbij bezinksel uit de E10 benzine voor problemen zorgt. 

Uit onderzoek bleek al eerder dat veel motorfietsen van 10 jaar of ouder niet goed tegen de nieuwe Euro95 benzine met 10 procent aan bijgemende bio-ethanol kunnen. De meeste motorbezitters nemen dan ook geen risico en tanken standaard de duurdere benzines, waarvan Nieuwsmotor ontdekte dat deze meestal helemaal geen bio-ethanol bevatten. De omschrijving E5 is dus meestal niet juist, maar de aanduiding ervan is toch verplicht

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws