Skip to main content

CBR: Aangepaste kledingeisen praktijkexamen motor

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft de eisen aangepast met betrekking tot de kleding die de deelnemers van een praktijkexamen (AVB en AVD) moeten dragen.

Het dragen van een helm met vizier of bril wordt verplicht vanaf 1 mei 2024 voor kandidaten bij een motorpraktijkexamen. Eerder communiceerde het CBR tijdens de informatieavonden voor A-opleiders 1 april 2024 als ingangsdatum. Deze is uitgesteld na overleg met de opleiders.

Ook zijn er aanvullende eisen opgesteld zodat duidelijker is waar een beschermende uitrusting aan moet voldoen. Op de website en in diverse documenten (onder andere de rijprocedure A en het vademecum 10.5 en 10.12) zijn de teksten hierop aangepast. In de examenvoorwaarden wordt toegevoegd dat een kandidaat moet voldoen aan de gestelde wettelijke eisen en de eisen die het CBR stelt aan de uitrusting.

Daarnaast wordt vanaf 1 mei 2024 het controleren van de juiste uitrusting tijdens het ontvangstgesprek een vast en verplicht onderdeel. De examinator benoemt in het ontvangstgesprek dat hij de uitrusting van de kandidaat controleert. Dit doet hij op het oog. Er wordt niet gereden als de uitrusting volgens het oordeel van de examinator niet aan de gestelde eisen voldoet. Het is en blijft de verantwoordelijkheid van de kandidaat om een uitrusting te dragen die voldoende bescherming biedt.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws