Skip to main content

Yamaha Motor stopt met MBK scooters

In Frankrijk heeft Yamaha Motor aangekondigd met MBK als ‘eigen’ scootermerk te zullen stoppen. Op de Franse markt werden al jaren vooral Yamaha modellen onder de merknaam MBK verkocht, maar vanaf modeljaar 2018 zullen er alleen nog maar Yamaha’s te koop zijn. Zo was de Yamaha Tricity voor de Fransen te koop als MBK Tryptik, de X-MAX300 als MBK Evolis en de 50 cc Aerox als MBK Nitro. Qua dealernetwerk kon MBK nog wel op 350 dealers rekenen, maar het merendeel daarvan betrof een zogenaamde Point Scoot, die per jaar tussen de 0 en 5 scooters verkochten. 

MBK is in Nederland nog bekend als het klassieke Franse motor- en bromfietsmerk Motobecane, dat werd echter al in 1986 door de Japanners overgenomen, waarbij ook de fabrieken van de scooterfabrikant in handen van Yamaha kwamen. In de Franse fabriek in Saint-Quentin worden vooral Yamaha motoren en -scooters (X-Max 125, X-Max 300, X-Max 400, MT-125, YZF-R125, XSR700 en Tracer 700)gebouwd voor de hele Europese markt, dit zal blijven gebeuren. Yamaha zal de merknaam MBK “op de plank leggen”, waarbij qua after sales en onderdelenvoorziening nog aan alle verplichtingen zal worden voldaan vanuit het Yamaha dealernetwerk.

Overigens worden er in de USA ook nog Motobécane scooters verkocht, dit betreffen echter in China geproduceerde modellen die niets met Yamaha te maken hebben.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws