Skip to main content

KTM wordt importeur van MV Agusta in USA, Canada en Mexico

Het klinkt als een onmogelijke combinatie, maar het is echt waar: KTM wordt de distributeur van MV Agusta in heel Noord-Amerika, dus in de USA, Canada en Mexico. De deal is voor “meerdere” jaren, waarin KTM AG, via een daarvoor opgerichte aparte bedrijfsvorm, de leiding zal krijgen over de volledige verkoopkanalen van MV Agusta, waarbij de MV’s niet alleen via bestaande of nieuwe MV Agusta dealers zal lopen, maar ook via KTM dealers.

De samenwerking opent mogelijk de deur voor een verdergaande samenwerking met MV Agusta, maar laat vooral zien hoe de motorwereld razendsnel verandert. Waar motormerken vroeger vooral puur en zelfstandig moesten zijn om het erfgoed te bewaken, is binnen Pierer AG wereldwijd geen samenwerking onbespreekbaar; het Oostenrijkse bedrijf is bijna voor de helft in Indiase handen, waarbij Bajaj ook zelf steeds meer van de KTM modellen bouwt, maar het laat onder licentie ook KTM’s bouwen bij het Chinese CF Moto. Daarnaast wordt er ook uiterst makkelijke met “badge engineering” gewerkt, waar verschillende modellen op de markt komen als KTM, maar ook als Husqvarna, GasGas, Bajaj of CF Moto. Waar KTM eerder vooral de strijd aanging met BMW Motorrad, lijkt door deze samenwerking vooral Ducati de nieuwe concurrent waar de pijlen op gericht gaan worden. 

Onderstaand het officiële persbericht. 

Pierer KTM MV Agusta USA

MV Agusta en KTM AG doen samen de distributie van MV Agusta-motorfietsen in Noord-Amerika

MV Agusta en KTM AG, een dochteronderneming van Pierer Mobility AG, hebben een commerciële overeenkomst voor de distributie van de iconische motorfietsen uit Schiranna in de VS, Canada en Mexico. De deal, die zich over meerdere jaren uitstrekt, richt zich op de distributie, promotie en klantenservice van het MV Agusta-assortiment door een Noord-Amerikaanse dochteronderneming van KTM AG.

Aan de ene kant de kracht van het merk en de exclusiviteit van haar motorfietsen, symbool van Italiaans design en uitmuntende techniek, met aan de andere kant de uitgebreide en solide commerciële organisatie van KTM AG, zullen de groei van MV Agusta in de Noord-Amerikaanse regio ondersteunen.

De overeenkomst maakt deel uit van het strategische plan van MV Agusta, dat  een aanzienlijke groei voorziet in de komende jaren. De KTM AG-groep zal een speciale in de VS gevestigde juridische entiteit oprichten, die de leiding zal hebben over alle MV Agusta operaties in Noord-Amerika. In de toekomst zullen de MV Agusta-motorfietsen zowel worden gedistribueerd via geselecteerde KTM AG-dealers als bestaande en nieuwe MV Agusta-winkels.

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A.: “Ik ben erg blij met deze overeenkomst tussen twee historische Europese motorfabrikanten. Ik ben ervan overtuigd dat KTM’s uitgebreide en professionele verkooporganisatie, gecombineerd met de sterke aantrekkingskracht van ons merk, in de regio grote voordelen gaat opleveren voor beide bedrijven. Dankzij onze samenwerking zullen we synergiën creëren die ons in staat zullen stellen onze groeistrategie in Noord-Amerika te versnellen.”

Hubert Trunkenpolz, lid van de raad van bestuur van KTM AG: “We zijn heel blij met deze nieuwe samenwerking met zo’n historisch motormerk. Onze merken worden overal ter wereld steeds sterker, maar vooral in Noord-Amerika, waar we in 2022 meer dan 100.000 units van onze motorfietsmerken KTM, Husqvarna en GasGas zullen verkopen. 
Het op ons nemen van de distributie van het merk MV Agusta zal ons uitgebreide assortiment van premium motorfietsen aanvullen. Met de toevoeging van het meest iconische, Italiaanse luxe-motormerk aan onze Noord-Amerikaanse KTM-activiteiten, kunnen we ondersteuning bieden aan alle Noord-Amerikaanse motorliefhebbers en opwindende nieuwe zakelijke kansen aan bestaande en nieuwe dealers bieden.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws