Skip to main content

Proefritten vanuit motordealers zijn verboden

Uit nieuwe teksten op de corona-site van de Rijksoverheid blijkt dat proefritten expliciet verboden zijn. Tot nu toe ging BOVAG er vanuit dat proefritten aan huis mogelijk zijn, op voorwaarden dat alle Corona-voorzorgsmaatregelen getroffen zijn en de klant tijdens de proefrit alleen is, gelijk aan het afleveren van voertuigen aan huis of op een openbare plek. Dat laatste is expliciet wél toegestaan volgens de nieuwe tekst op dezelfde pagina, evenals lease en verkoop aan zakelijk rijders. Het verbod op proefritten geldt volgens BOVAG niet alleen voor auto’s, maar ook voor motoren, campers, brom- en snorfietsen. 

De nieuwe tekst op de overheidssite luidt als volgt:

“De werkplaats is open voor reparatie en onderhoud. De showroom is gesloten. Proefritten zijn niet mogelijk. Auto’s kunnen niet afgehaald worden, maar wel thuis bezorgd worden. Het tankstation en de wasstraat zijn open.  Lease en verkoop aan zakelijke rijders is mogelijk.”

BOVAG adviseert alle bedrijven om proefritten vooralsnog op te schorten. Het risico op een boete voor bedrijf en/of klant is immers hoog. Een mogelijkheid is volgens de BOVAG om motorvoertuigen af te leveren na een online verkoop, met een omruilgarantie van twee weken, zodat een proefrit vermeden kan worden, aldus de brancheorganisatie van dealers. 

UPDATE 7 januari: Proefritten alsnog toegestaan 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws