Powersports Distribution Group (Hoco Parts UK) neemt Neo Distribution over

Powersports Distribution Group (PDG) meldt dat het de aankoop van het volledige aandelenpakket van Neo Distribution in het Verenigd Koninkrijk heeft afgerond. Met deze overname versterkt PDG haar positie als nationale distributeur van premium motoronderdelen en accessoires in het Verenigd Koninkrijk. De aankoop van Neo Distribution  (ook bekend als Putoline Distribution) volgt op de overname van Bradbury Brothers en Rob Hunter in 2019, het gecombineerde bedrijf dat nu vanuit Huddersfield handelt als Hoco Parts UK Ltd.

Directeuren John en Sally Hayden van Neo Distribution: “We zijn erg blij met deze transactie en kijken ernaar uit om met onze medewerkers samen te werken met het Hoco Parts UK team onder de paraplu van Powersports Distribution Group. We zijn erg blij dat we deze deal hebben kunnen sluiten, zeker in deze tijden van onzekerheid. Dit is een geweldige kans voor ons en zal de positie van al onze merken versterken en ons helpen om een nog grotere service te bieden aan onze bestaande Britse dealers”

Tom Beyers, CEO van moederbedrijf PDG: “We zijn erg blij Neo Distribution te verwelkomen binnen de groep en we kijken ernaar uit om het bedrijf samen met John en Sally verder te laten groeien. De overname van Neo Distribution is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van ons Hoco Parts UK platform, dat we actief uitbreiden met een goed gevulde pijplijn aan fusies en overnames die nog voor ons ligt.”

Over Neo Distribution
Neo Distribution, dat begon als Putoline Distribution Limited, werd in 2004 overgenomen door John Hayden & Sally Hayden. Terwijl ze de focus hielden op de exclusieve distributie van Putoline Motorcycle Lubricants, Action luchtfilters en onderhoudsproducten, voegden ze later productgroepen toe, waaronder Roof Motorcycle helmen en Kappa bagage, accessoires en helmen. Een team van 13 medewerkers bedient meer dan 1000 klanten in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf en magazijn bevinden zich in de buurt van Peterborough in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.neodistribution.co.uk

Over PDG
Powersport Distribution Group is een toonaangevende Europese groep die actief is in de distributie van onderdelen en accessoires voor motorfietsen, met het hoofdkantoor in Breda (Nederland). De waardepropositie van PDG is om de voorkeurspartner te zijn voor haar klanten en leveranciers op basis van haar brede premium productassortiment, het gemak van bestellen, beschikbaarheid, serviceniveau en perfecte pasvorm. PDG is er trots op dat ze de meest professionele en gepassioneerde individuen aan boord hebben, om samen te werken met de meest gerespecteerde merken in de branche en om elke dag het vertrouwen van duizenden klanten te winnen.

De Powersport Distribution Group bestaat momenteel uit drie divisies:

  1. Algemene B2B motorfiets aftermarket distributie met Hoco Parts, de premium distributeur van motoronderdelen en accessoires in de Benelux, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.
  2. Management bij DC AFAM, een after-market leverancier aan Europese distributeurs van motoronderdelen met aandrijf- en accumerken zoals AFAM, Nitro en Shido.
  3. Vintage onderdelendistributie met CMS, de toonaangevende wereldwijde distributeur van Japanse vintage motoronderdelen  

Een meerderheidsbelang in PDG is in handen van Torqx Capital Partners, in samenwerking met het management en voormalige eigenaren. Voor meer informatie u terecht op: www.powersportsdistributiongroup.com 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief