Skip to main content

Politie rijdt eind 2017 BMW R1200RT en Yamaha MT-07 Tracer

BMW en Yamaha worden de nieuwe leveranciers van de motorfietsen van de Nederlandse politie. BMW levert de motorfietsen voor de verkeerssurveillance, Yamaha die voor de wijksurveillance. Op termijn neemt de politie circa 1100 nieuwe motorfietsen in gebruik. De contracten voor de levering van de nieuwe motorfietsen worden nog deze zomer getekend. Voor de verkeerssurveillance gaat het om de BMW R 1200 RT, voor de wijksurveillance de Yamaha MT-07 Tracer. Naar verwachting worden de eerste motoren eind 2017 geleverd. 

Geen grootscheepse vervanging
De aanbesteding is gehouden om de reguliere vervanging van motorfietsen uit te kunnen voeren. Er vindt dan ook geen grootscheepse vervanging plaats. Met de bekendmaking van deze gunning is een aanbestedingsproces afgesloten waarbij zorgvuldigheid, betrokkenheid van gebruikers (en hun wensen), integriteit en transparantie leidend waren.

Testrijders
Eerst zijn alle inschrijvingen beoordeeld op volledigheid, kwaliteit en prijs. De ingeschreven typen motorfietsen van de diverse merken zijn vervolgens beoordeeld op ARBO, technische en ergonomische kenmerken en zijn getest door politiemedewerkers. Voorwaarde hierbij was te komen tot een goede afspiegeling van alle motorrijders van de politie. Daarom zijn voor de testdagen niet alleen ervaren motoragenten uitgenodigd, maar ook beginnende motorrijders, en verder is bij de tests rekening gehouden met lengte, gewicht en sekse.

Feitelijk betekent dit dat BMW de levering van de motoren voor de wijksurveillance kwijtraakt aan Yamaha, terwijl de levering van verkeerssurveillance doorgaat met de BMW R1200RT nu met het vloeistofgekoelde boxerblok. Voor beide merken betekent de aanbesteding een grote opdracht, niet alleen wat betreft de motoren zelf, maar ook qua onderhoud en vervangingsonderdelen. 

Persbericht BMW Motorrad: BMW R 1200 RT wordt wederom ingezet voor verkeerssurveillance
Persbericht Yamaha Motor: Politie vanaf eind 2017 op Yamaha Tracer 700 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws