Skip to main content

Pierer Mobility past vooruitzichten voor 2024 aan

Pierer Mobility AG

Pierer Mobility past de vooruitzichten van 2024 aan en geeft voor het boekjaar 2024 een winstwaarschuwing af. De raad van bestuur van een van Europa’s toonaangevende fabrikanten van gemotoriseerde tweewielers waaronder KTM, GASGAS, Husqvarna en MV Agusta Motorcycles verwacht een omzetdaling van maar liefst 10% tot 15% voor zowel de divisies motorfietsen als ook fietsen. Dit niet alleen als gevolg van de huidige marktontwikkelingen, maar ook door de laatste rentebesluiten in de VS waardoor de rente naar verwachting hoog zal blijven. Dit zal een negatief effect hebben op de verkoopverwachtingen voor de Amerikaanse markt. Ook de verkoopcijfers in Europa zijn nog steeds volop in beweging. Al met al zullen de verkoopcijfers van Pierer Mobility dit jaar achterblijven bij de verwachtingen, na drie jaar van bovengemiddeld succes.

Divisie Motorfietsen: Strakker kostenbeheer, ontslagen en vermindering van de productievolumes in Oostenrijk

Om het tij te keren neemt de Pierer Group een aantal maatregelen waaronder kostenbesparingen, terugschroeven van de productie en ontslagen, maar ook uitbreiding van het dealernetwerk.

In de divisie Motorfietsen gaat de Raad van Bestuur ervan uit dat de kostenbesparingen die in het lopende boekjaar worden doorgevoerd, de negatieve effecten van de dalende omzet zodanig kunnen compenseren dat een evenwichtige tot licht positieve winstverwachting kan worden gegenereerd. De ontwikkeling van bestaande dealers en de verdere uitbreiding van het dealernetwerk ter ondersteuning van de merkstrategie zullen in 2024 belangrijke thema’s zijn die de negatieve trend in de verkoopcijfers moeten doen keren.

De productiekosten van motorfietsen in Europa zijn gestegen als gevolg van hoge loonafspraken en stijgende kosten in verband met regelgeving en bureaucratie waardoor het concurrentievermogen onder druk komt te staan. Daarom worden de productievolumes op de productielocatie in Mattighofen aanzienlijk verminderd. Tegelijkertijd scherpt het bedrijf het kostenbeheer in de hele groep aan. Met de groei van de verkoopcijfers in de afgelopen tien jaar is het aantal medewerkers van de motordochter KTM AG meer dan verdubbeld. Gezien de veranderde locatie en marktsituatie zal het aantal medewerkers nu moeten worden aangepast. Deze inkrimping van het personeelsbestand na jaren van stijgende werkgelegenheid is noodzakelijk om de concurrentiekracht van de productiesite te behouden en veilig te stellen.

Uitbreiding van de toeleveringsketen in India en China

Een andere prioriteit in 2024 die het concern stelt is het verhogen van de efficiëntie in productontwikkeling. De focus zal liggen op het afstemmen en prioriteren van activiteiten in lijn met de premium merkstrategie van de Groep en het stroomlijnen van ontwikkelingsprocessen. In het verlengde hiervan zal het gezamenlijke onderzoek en de ontwikkeling met de strategische partner Bajaj Auto in India en de JV-partner CFMOTO in China op de respectievelijke locaties worden uitgebreid.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws