Skip to main content

Olivier Prevost nieuwe CEO Yamaha Motor Europe

Yamaha Motor Europe N.V. (YME) maakt bekend dat Eric de Seynes met ingang van 1 januari 2024 zal aftreden als President en Chief Executive Officer om toe te treden tot de Raad van Commissarissen van het bedrijf als voorzitter. Op hetzelfde moment zal Olivier Prévost, momenteel Vice-President van YME, de heer de Seynes opvolgen als President en Chief Executive Officer van YME en haar vestigingen en dochterondernemingen in Europa.

De heer Prévost maakt al deel uit van de Yamaha-familie sinds het begin van zijn professionele carrière in 1994 als projectleider bij MBK Industrie, een dochtermaatschappij van Yamaha die volledig eigendom is sinds 1986. Na ongeveer 30 jaar verschillende functies te hebben bekleed binnen de Yamaha Motor Group – MBK Industrie, Yamaha Motor R&D Europe, het hoofdkantoor van Yamaha Motor in Japan, de voormalige Yamaha-dochteronderneming Motori Minarelli, Yamaha Motor Europe – heeft de heer Prévost diepgaande kennis opgedaan van de verschillende aspecten van het bedrijf Yamaha Motor en daarmee het vertrouwen en de volledige steun om de opvolger van de heer de Seynes te worden.

Olivier Prévost, momenteel vicevoorzitter Yamaha Motor Europe N.V.

Ten eerste wil ik Eric bedanken voor zijn bijdrage aan Yamaha Motor gedurende de afgelopen jaren. Zijn passie voor het merk Yamaha en zijn producten in combinatie met zijn leiderschap hebben Yamaha naar zijn huidige sterke positie in Europa gebracht. Het is met veel nederigheid en respect dat ik de uitdaging aanga om zijn opvolger te zijn als YME President. De afgelopen tien jaar heb ik, door mijn verschillende opdrachten bij verschillende entiteiten van Yamaha Motor, mijn begrip en ervaring van de Yamaha-organisatie, -activiteiten, -bedrijven en -markten versterkt en uitgebreid. Met de steun van de Yamaha-familie – en met familie bedoel ik de werknemers, leveranciers, distributeurs, dealers en klanten van Yamaha – voel ik me gerustgesteld en vol vertrouwen om de functie te vervullen. Ja, ik verwacht niet dat de weg altijd soepel zal zijn, maar ik geloof dat we het als team kunnen waarmaken. Na drie jaar waarin onze activiteiten en markten werden beïnvloed door de COVID-pandemie en de nasleep ervan, wil ik de ambitie van Yamaha Motor uitdrukken om zijn positie in onze verschillende markten en productgroepen te behouden en te versterken. Deze ambitie zal worden bereikt door ons te richten op innovatie in onze producten en activiteiten in combinatie met snelheid in onze acties. Het uiteindelijke doel is het versterken van Yamaha’s Customer Experience en onze Kando-missie. Ik wil Eric nogmaals bedanken voor zijn voortdurende bijdrage en persoonlijk zie ik mijn nieuwe opdracht niet als een prestatie op zich, maar als een nieuwe start!

Biografie Olivier Prévost

Huidige functieVice-voorzitter Yamaha Motor Europe N.V.
GeboortedatumNovember 7, 1969
GeboorteplaatsFrankrijk
September, 1994Projectleider van MBK Industrie
Januari, 2003VGM R&D van MBK Industrie
April, 2004Global Sourcing Manager van MBK Industrie (gedetacheerd bij Yamaha Motor Components Europe S.r.l.)
Juni, 2006General Manager EU Purchasing van Yamaha Motor Research & Development Europe S.r.l.
Mei, 2008Senior General Manager Productontwikkeling van Yamaha Motor Research & Development Europe S.r.l.
Juni, 2013Senior General Manager Ontwikkeling & Inkoop van Yamaha Motor Research & Development Europe S.r.l.
April, 2014President Algemeen directeur Yamaha Motor Research & Development Europe S.r.l.
Februari, 2016Plaatsvervangend hoofd inkoopcentrum, Yamaha Motor Co. Ltd.
Januari, 2018Senior General Manager of Procurement Section, Procurement Center, Yamaha Motor Co. Ltd.
April, 2019Directeur Productie & Engineering PTW*, Yamaha Motor Europe N.V. en President van Motori Minarelli S.P.A.
Januari, 2020Directeur van PTW Manufacturing & Engineering en Parts & Accessories, Yamaha Motor Europe N.V. en President van Motori Minarelli S.P.A (tot jan 2021)
Maart, 2021Plaatsvervangend uitvoerend bestuurder van Yamaha Motor Europe N.V.
Januari, 2023Vice President Yamaha Motor Europe N.V. (tot heden)
Vanaf 1 jan 2024President en CEO van Yamaha Motor Europe N.V

Eric de Seynes, momenteel President en CEO, Yamaha Motor Europe N.V.

Het is een grote eer en voorrecht geweest om de Yamaha Motor Europe groepsmaatschappijen sinds 2014 te hebben geleid als Operationeel Directeur en C.O.O, en vervolgens als President en C.E.O sinds 2018. Gedurende dit decennium hebben we een nieuwe marketingstrategie ontwikkeld in Europa, hebben we onze totale nettoverkoop meer dan verdubbeld en hebben we veel nieuwe klantenservices en digitale toepassingen geïmplementeerd. Ondanks de zware Covid-omstandigheden hebben we onze activiteiten en nieuwe diensten niet ingeperkt. De Yamaha-familie bestaat uit gepassioneerde en hardwerkende mensen met een mentaliteit om onze klanten en Yamaha-dealers altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn en hun verwachtingen te overtreffen. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van deze familie. De (mobiliteits)behoeften van onze klanten veranderen voortdurend. Vooral na de pandemie. We moeten ons bewust blijven van hun behoeften; we moeten het spel voor blijven en hen op het juiste moment de beste oplossingen bieden. De afgelopen tien jaar hebben we zeer goede en duurzame resultaten behaald, zowel financieel als commercieel. Het gewicht van de Europese operatie is gemiddeld gestegen van 9% naar 13% van onze wereldwijde bedrijfsresultaten, onze merkstrategie is goed gevestigd en onze monobrand distributie is solide. Deze positieve resultaten maken dit het juiste moment om het stokje door te geven. Het leiden van de YME Group is en blijft een uitdaging, maar ik draag de functie van President en CEO over aan de meer dan capabele handen van Olivier.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws