Nieuwe eigenaar Erik Buell Racing wil een comeback

Eric Buell Racing (EBR) heeft een nieuwe eigenaar. Nadat in december nog een bod van 1,6 miljoen dollar van Liquid Asset Partners (LAP) door de rechtbank werd afgewezen, heeft het in Michigan gevestigde bedrijf het bod verhoogd tot 2 miljoen dollar, waardoor deze zich alsnog eigenaar mag noemen van de productie faciliteiten van EBR.
Er waren drie veilingen nodig om alle onderdelen van EBR aan de man te brengen. In eerste instantie hoopte men nog het totale bedrijf met alle onderdelen in zijn geheel te verkopen, maar tijdens de eerste veiling was het Hero dat voor een bedrag van 2,8 miljoen dollar alleen de voor hen interessante patenten en ontwikkelingsplannen opkocht. De productiefaciliteiten in East Troy – waar tot aan april vorig jaar nog 130 mensen werkzaam waren – moest daardoor opnieuw onder de hamer worden gebracht.

Het in 1974 opgerichte Liquid Asset Partners is niet onbekend in de motorbranche. Het heeft samengewerkt met diverse motorfiets fabrikanten, waaronder Indian Motorcycles, en was als curator betrokken bij de complete ontmanteling van de Buell fabriek in East Troy uit de inboedel van Harley-Davidson in 2009.
Liquid Asset Partners gaf in een verklaring aan een plan te willen ontwikkelen om het bedrijf in East Troy een comeback te laten maken, zodat opnieuw high-performance motoren kunnen worden geproduceerd. Er zullen dan wel de juiste business partners moeten worden gevonden die willen investeren of Erik Buell Racing willen kopen. Dat kan via crowdfunding, een particuliere investeerder of een andere motorfietsfabrikant, zo gaf de eigenaar van Liquid Asset, Bill Melvin, aan. Verder hoopt deze dat oprichter Erik Buell en de rest van het Buell-managementteam een deel van het proces uit zal blijven maken.

Melvin: “Als Liquid Asset gaan we geen motorfietsen produceren, maar we zullen samen met een team die dat wel kunnen een plan ontwikkelen dat succesvol kan zijn. Er zijn echter geen garanties. Voor een deel van ons bedrijf zijn we curatoren, maar we zijn ook power players in de motorfiets-industrie. Er liggen nog een heleboel opties op tafel voor een nieuwe eigenaar om EBR’s te blijven maken. Het bedrijf is geen startup. Dit is een gevestigd merk met een enorme aanhang over de hele wereld. Onze hoop is dan ook dat iemand deze geweldige motorfietsen zal blijven maken”.

EBR-factory East Troy, Wisconsin

Bron: Journal Sentinel


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief