Nieuw management Honda staat voor grote uitdagingen

De Belg Hans De Jaeger wordt de nieuwe Branch Director van Honda Benelux, terwijl Tom Gardner Senior Vice President van Honda Motor Europe wordt, zo meldt vandaag de grootste motorfabrikant ter wereld. In Europa, maar vooral in Nederland en België, staat de organisatie voor een aantal belangrijke uitdagingen qua salestargets en dealernetwerk. Dit omdat de verkoop in 2017 en de eerste maanden van 2018 erg hard terug is gelopen en er tegelijkertijd grote onrust heerst onder de motordealers over nieuwe dealercondities. Die onrust gaat zelfs zo ver, dat in Nederland nog maar een paar dealers het dealercontract voor 2017 hebben ondertekend. Dit omdat ze niet akkoord willen gaan met een aantal door Honda afgekondigde dealercondities, terwijl de verplaatsing van Honda vanuit Nederland naar België de communicatie onderling moeilijk maakt. 

Voor zowel Nederlandse als Belgische Honda- motordealers geldt dat ze in het nieuwe dealercontract recht hebben op minder verkoopmarge, terwijl de consumentenprijzen van een groot aantal modellen juist zijn verhoogd, aldus insiders. Dit betekent dat een groter deel van de nieuwprijs naar Honda zelf gaat, terwijl dealers juist minder aan de verkoop van een nieuwe motorfiets overhouden. Daarnaast verplicht Honda haar dealers tegelijkertijd over te schakelen op een nieuwe inrichting voor de showroom, die ze zelf moeten betalen. Voor multibrand dealers, die dus meerdere merken verkopen, komt daar bovenop dat Honda een eigen ingang voor het Honda-deel van de motorzaak wil. Er wordt daarnaast ook gesproken over een systeem waarin Honda motorfietsen bij autodealers verkocht moeten gaan worden, ook al was dit bij Gommans & Jansen in Venlo niet succesvol

Honda Motor Europe Benelux kondigt de benoeming van Hans De Jaeger als Branch Director van Honda Benelux aan. Hij volgt Paul Tomanek op, die deze functie bijna twintig jaar heeft uitgeoefend. Hans De Jaeger, 52, werkt al 25 jaar voor Honda en had diverse belangrijke verantwoordelijkheden in Europa. Hans De Jaeger werkte voor Honda onder meer in Italië, Polen en Dubai en kon er ervaring vergaren in de dienst-na-verkoop, de human resources en de operations. In eigen land was hij verantwoordelijk voor de afdeling Spare Parts Sales en Production van Gent en Aalst. Zijn benoeming aan het hoofd van de Benelux invoerder betekent voor hem een nieuwe uitdaging met als doelstelling de positie van het merk in de Benelux te verstevigen en te doen groeien, zowel voor de auto’s, de motoren als de Power Products.

Tom Gardner werkt sinds 1991 bij Honda, onder meer als President van Honda Nordic en Honda Portugal. Hij volgt Philip Ross op, die na 22 jaar bij Honda nu met pensioen gaat. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief