Skip to main content

KTM/Pierer wordt importeur CF Moto in meerdere landen, niet in Benelux

Recent kondigde Pierer Mobility, het moederbedrijf van KTM, al aan dat ze de distributie van het Chinese motormerk CF Moto in de UK en Ierland op zich zouden nemen. Een zeer bijzondere ontwikkeling, omdat een dergelijke samenwerking tussen verschillende motormerken nog nooit eerder is gezien. Nu laat Pierer weten dat de overeenkomst zelfs nog breder is: naast Groot Britannië en Ierland neemt het bedrijf achter KTM/Husqvarna/GasGas ook de distributie van de KSR Group over in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. KTM krijgt daar zo de functie die in de volksmond vaak “importeur”wordt genoemd. 

Het Chinese merk CF Moto werkt al langer op vele terreinen samen met de merken van de Pierer Groep. Zo worden in de Chinese fabrieken van CF Moto niet alleen KTM’s gebouwd voor de Chinese markt, maar heeft CF Moto recent een aantal modellen uitgebracht met daarin motorblokken die door KTM zijn ontwikkeld, die nu onder licentie in de Chinese machines worden gebruikt. 

In de Benelux speelt een dergelijke overname van de activiteiten niet, zo meldt een woordvoerder van BW Import, de importeur voor Nederland en België. Bart Wellemans van BW Import hierover: 

“In een aantal landen werd een paar jaar geleden de distributie van de motorfietsen toegewezen aan de reeds bestaande ATV-distributeur. Vaak kregen de motorfietsen hierdoor niet de aandacht en ondersteuning die ze verdienden. Voornamelijk om deze reden wordt in die landen de distributie overgedragen aan de lokale KTM-distributeur. Wat de Benelux betreft, kunnen wij u geruststellen: wij hebben op de EICMA een meeting gehad met het management van CFMOTO, dat ons bevestigde dat ze heel tevreden zijn met onze inspanningen en dat alles bij het oude blijft.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws