INTERMOT Keulen 2020 afgelast, EICMA Milaan onder druk

De Intermot motorshow in Keulen gepland van 6 tot 11 oktober 2020, is afgelast door de organisatie. De tweejaarlijkse motorshow wordt ook niet doorgeschoven naar 2021, maar zal pas in 2022 weer terugkeren, al zal dit niet zomaar weer gaan lukken. De Intermot is een zeer belangrijk tweejaarlijks (om het jaar) internationaal evenement voor de wereldwijde motorindustrie, met de presentatie van nieuwe modellen en producten. Door de huidige Covid19-crisis ziet de organisatie geen ruimte voor grote bezoekersstromen, maar daarnaast geven ze aan dat voor veel exposanten het budget voor de presentatie voor modeljaar 2021 nu al onder druk komt te staan. Punt is wel dat het maar de vraag is of het de Kölnmesse over 2 jaar lukt om de Intermot weer “aan de start” te krijgen.

Aan de ene kant is een motorbeurs voor een merk vaak een goede manier om zijn publiek te bereiken, aan de andere kant wordt het vaak als een zeer kostbare, bijna verplichte hap uit marketingbudget gevoeld; merken kunnen bijna niet wegblijven omdat het publiek het vreemd vindt als zij er niet zijn en de rest wel. Daar komt bij dat voor veel fabrikanten de beurzen ook extra druk op de ontwikkeling zetten; het nieuwe model moet immers altijd exact vóór de EICMA of Intermot klaar zijn. Daarbij wordt het soms als nadelig ervaren dat alle merken op één moment met veel nieuwe modellen komen, waardoor kleiner nieuws ondersneeuwt. 

De andere grote motorshow is de EICMA in Milaan, die jaarlijks wordt gehouden. Daarvan hebben zowel BMW als KTM al heel vroeg laten weten dit jaar niet aanwezig te zullen zijn. Door de jaarlijkse cyclus van de EICMA zal het makkelijker zijn om deze beurs weer op te starten na corona, maar ook hiervoor geldt dat merken het niet altijd vervelend vinden om volledig zelf te kunnen bepalen waar ze het budget aan uitgeven. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief