Skip to main content

Honda reorganiseert Nederlands netwerk motordealers

Honda Motoren is in Nederland bezig met een een reorganisatie van het dealernetwerk, waardoor het dealercontract van een ruim aantal motordealers niet is verlengd. Hierdoor zullen er minder motordealers van het Japanse merk overblijven, die dan per motorzaak een groter verkoopgebied overhouden. Van een aantal dealers is al bekend dat zij niet meer als Honda motordealer door mogen gaan, maar een officiële lijst wordt nog niet gegeven. Wel is duidelijk dat het om het afscheid van een flink aantal motorwinkels gaat, waarvan een aantal langdurig dealer van het merk is geweest. Desgevraagd laat Honda Motor Europe Ltd. Benelux Branch aan Nieuwsmotor.nl hierover het volgende weten: 

Honda Motorfietsen heeft inderdaad onlangs alle dealers in Nederland geïnformeerd over een optimalisering van het dealernetwerk in het aankomende jaar. De marktpositie van Honda Nederland blijft achter op de nummer 1 positie die Honda als wereldspeler in Europa verworven heeft. Om Honda binnen de Nederlandse motormarkt weer te laten groeien, zijn de locaties en verzorgingsgebieden van alle dealers geanalyseerd. Momenteel voeren we met alle dealers gesprekken om de individuele mogelijkheden te bekijken. Uit respect voor onze dealers en de inzet die zij altijd voor ons merk getoond hebben en het feit dat de gesprekken momenteel nog gaande zijn, zullen wij op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie vrijgeven. 

De sanering van het Honda-dealernetwerk volgt op een roerige periode in Nederland voor het grootste motormerk ter wereld. Begin 2018 weigerde een groot aantal Honda dealers akkoord te gaan met een aantal nieuwe voorwaarden in het dealercontract, waarop de verkoop van nieuwe Honda’s  flinke verliezen moest incasseren. Uiteindelijk werden deze dealercondities na intensief overleg bijgesteld, waarop in 2019 de opgelopen verkoopdip deels weer werd ingelopen. Recent liet Honda zien een nieuwe dealervorm met de naam “Dream Dealers ontwikkeld te hebben (foto), wat een flinke verandering voor het uiterlijk en de bedrijfsvoering van de overgebleven dealers inhoudt. 

Foto: Honda Dream Dealer (Honda)


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws