Skip to main content

Ducati: omzet in 2023 boven 1 miljard euro

Ducati sluit 2023 af met financiële resultaten die de soliditeit van het bedrijf en de geldigheid van de strategische beslissingen van de afgelopen jaren bevestigen. Het bedrijfsresultaat in 2023 is het beste ooit voor Ducati, met 112 miljoen euro, en een overeenkomstig niveau van rentabiliteit van het bedrijf dat verder is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 10,5%.

Lichte daling

Ondanks de toenemende concurrentie op het internationale toneel en de moeilijkheden op de Chinese markt, overschrijdt de omzet van de motorfietsfabrikant Borgo Panigale voor het tweede achtereenvolgende jaar de grens van één miljard euro en komt uit op 1.065 miljoen euro, iets onder het recordniveau dat in 2022 werd bereikt (1.089 miljoen euro).

In 2023 werden 58.224 motorfietsen geleverd aan Ducatisti enthousiastelingen over de hele wereld. Een resultaat dat, ondanks het feit dat het iets lager is dan 2022, het afgelopen jaar op de derde plaats zet in de geschiedenis van het bedrijf als het gaat om verkoopaantallen.

Ontwikkelingsplan van het merk

“De resultaten van Ducati in 2023 bevestigen de geldigheid van de strategische beslissingen en het zelf gefinancierde investeringsbeleid dat we al een aantal jaren voeren. We sloten het fiscale jaar af met een omzet die opnieuw meer dan één miljard euro bedroeg en een record bedrijfsresultaat, waaraan de successen in de racerij moeten worden toegevoegd die ons voor het tweede opeenvolgende jaar tot wereldkampioen in de MotoGP en WorldSBK brachten”, verklaart Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “Versterkt door de behaalde doelen, kijken we vastberaden naar de toekomst en gaan we door met het ontwikkelingsplan van het merk en het productassortiment, met de wens om onze aanwezigheid uit te breiden naar nieuwe segmenten, nieuwe motorrijders aan te spreken en de gemeenschap van Ducatisti te laten groeien. De intrede in de motorcross die voor dit jaar gepland staat, is hiervan het bewijs.”

Record bedrijfsresultaat

Henning Jens, Ducati CFO, voegde daaraan toe: “2023 werd gekenmerkt door een wereldwijd scenario voor de motorfietsmarkt met toenemende concurrentie en uitdagende economische situaties over de hele wereld. Desondanks kon Ducati het jaar afsluiten met een verdere verbetering van de winstgevendheid tot 10,5% Return on Sales en een nieuw record bedrijfsresultaat. Dit was mogelijk dankzij een zeer aantrekkelijke modellenmix en een grote focus op kostendiscipline en efficiëntie in alle processen. Het resultaat laat ook zien dat Ducati werkt met een duidelijke strategie op een robuuste financiële basis, waardoor het zelfs in uitdagende jaren goede prestaties levert.”  


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws