Skip to main content

Dainese Group verkocht aan investeringsbedrijf Carlyle

Dainese

Motorkledingfabrikant Dainese kondigt aan dat investeringsmaatschappij Carlyle de meerderheid van de aandelen in het bedrijf van Investcorp en Lino Dainese zal aankopen. Hiermee koopt een van de grootste investeerders ter wereld alle eigendommen en productielocaties van het Italiaanse merk, maar vooral het eigendom van alle merken in de Dainese Group; motorkledingmerk Dainese, motorhelmenmerk AGV en motorlaarzenmerk TCX. 

Zeven jaar geleden verkocht oprichter Lino Dainese al 80 procent van de aandelen in Dainese voor 130 miljoen aan Investcorp. Nu worden die aandelen, plus de aandelen die Lino Dainese indertijd behield, verkocht aan de nieuwe eigenaar. Of de oprichter daarmee volledig uit het bedrijf stapt, wordt door de omschrijving van de transactie niet helemaal duidelijk; het zou ook kunnen zijn dat hij alsnog een klein minderheidsbelang houdt, al lijkt dat niet voor de hand liggend gezien de omvang van het aankopende bedrijf.

De Amerikaanse Carlyle Group is een van de grootste internationale, particuliere private-equity-investeringsmaatschappijen ter wereld, met een portefeuille die meer dan 300 miljard dollar waard is, de lijst bedrijven en portefeuilles die Carlyle bezit is eindeloos. De kans dat een dergelijk bedrijf rustig motorkleding gaat verkopen, is erg klein.

Meer waarde

Het ligt meer voor de hand dat er gekeken gaat worden hoe de waarde voor de nieuwe eigenaren en haar aandeelhouders zo snel mogelijk zo hoog mogelijk kan worden. Daarbij zijn reorganisaties, fusies, splitsingen en andere acties voorspelbaar. De vorige eigenaar Investcorp liet in 2020 met de aankoop van motorlaarzenmerk TCX al zien hoe dat soort dingen in de grote financiële wereld gaan.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws