Bihr neemt MotoDirect UK (RST, Wolf) over

De Franse distributeur van motortoebehoren Bihr maak vandaag bekend het Britse MotoDirect overgenomen te hebben. MotoDirect is de Britse importeur van AGV, ARAI & Motul maar ook eigenaar van de motorkledingmerken RST en Wolf. De eigenaren van MotoDirect krijgen aandelen in Bihr, waarvan het Belgische moederbedrijf Alcopa en de directie al aandeelhouders waren. Bihr was al distirbuteur en importeur van RST motorkleding in Nederland, maar daar zal nu ongetwijfeld ook Wolf bij gaan komen. Ook heeft Bihr in een meerdere landen (behalve Nederland) het importeurschap van Arai in handen, wat nu dus wordt uitgebreid naar de UK. 

“In de afgelopen drie jaar heeft Bihr het merk RST met succes gedistribueerd en gepromoot in Europa. Tijdens deze periode hebben we vaak de gelegenheid gehad om ideeën en zaken uit te wisselen. Na verloop van tijd beseften we hoe complementair onze teams zijn en hoe ze bij elkaar passen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze transactie het gezamenlijke bedrijf zal helpen haar groei te versnellen”, aldus Deborah Bullock van MotoDirect.

De overname volgt na een aantal overnames door de Powersport Distribution Group, die (nog) meer op Nederland en België is gericht, maar nu dus ziet dat concurrent Bihr ook niet stilzit op dit vlak. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief