Skip to main content

Motorvakantie/voorjaarstraining Alcarras Spanje maart 2017

Racecracks Trackdays & Racing School gaat voor het eerst naar Spanje en wel naar het circuit van Alcarras. Alcarras ligt ten zuiden van de Pyreneeën en het is er in maart al heerlijk voorjaar terwijl het in Nederland dan nog koud en nat is. Alcarras ligt 1,5 uur rijden vanaf vliegveld Barcelona. Alcarras is echt een geweldig uitdagend circuit met hoogteverschil, snelle bochten, mooie brede doordraaiers, chicane en een lang recht stuk voor een hoge topsnelheid. Het Circuit d’Alcarràs werd in 2007 geopend, het ligt erg mooi gelegen op een heuvel, vlakbij de kleine stad Alcarras, op ongeveer 12 kilometer van Lleida. 

Opzet evenement
Voor de deelnemers die nog nooit op Alcarras gereden hebben is er op de 1e rijdag om ongeveer 10.00 een “introductie” sessie waarbij de Racecracks instructeurs de ideale rijlijnen laten zien. Ieder niveau rijdt 7 sessies van 20 minuten. Meer dan genoeg rijtijd dus. Net zoals op het TT-circuit van Assen bieden we in Alcarras ook instructie, vrij rijden en privetrainingen aan. Instructie geven zorgt ervoor dat er in het buitenland meer kosten zijn voor de organisatie, vandaar dat de verschillen met vrij rijden groter zijn. Niveau 1 en niveau 2 zal dezelfde opzet hebben als in Assen hoewel we in Spanje in overleg met de deelnemers een aantal sessies vrij rijden gaan plannen om kennis te maken met het vrij rijden. Het lesprogramma zal hierop afgestemd worden zodat er stap voor stap progressie wordt gemaakt voor het vrij rijden.

Inschrijfgeld
Half September kan er ingeschreven worden via de Racecracks website met unieke scherpe prijzen voor het circuit van Alcarras. Tot 31 oktober 2016 geldt er een Ultra vroegboekkorting voor 3 dagen rijplezier:
Inschrijfgeld tot 31 Oktober: Niveau 1 & 2: 369,- Niveau 3 & 4: 279,-
Inschrijfgeld vanaf 31 Okt tot 10 Dec: Niveau 1 & 2: 419,- Niveau 3 & 4: 299,-
Inschrijfgeld vanaf 10 Dec tot 28 Feb: Niveau 1 & 2: 479,- Niveau 3 & 4: 329,-
Inschrijfgeld vanaf 28 Feb tot 15 Maart: Niveau 1 & 2: 499,- Niveau 3 & 4: 349,-

Specificaties Alcarras Circuit
Het circuit is met een lengte van 3743 meter net iets langer als bijvoorbeeld Cartagena en Oschersleben, is erg breed EN veilig. Rondje Ferry onboard: https://www.youtube.com/watch?v=i_9ft5WqrRc 

Transport
Via Santi Transport word het motortransport geregeld op professionele werkwijze zodat uw motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen.

Verzekering
De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon bied onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan.

Restaurant
Er is een leuk Spaans restaurant aanwezig op de paddock. Welke om een uurtje of 11.00 open gaat tot 18.00. Als we minimaal 30 personen hebben voor het diner dan is het restaurant ook in de avond voor ons geopend. Er is een diner menu voor 17,- te boeken bij de inschrijving. Diner menu bestaat uit 3 gangen en er kan gekozen worden uit 3 hoofdgerechten en is inclusief water, frisdrank en wijn. Overige drankjes en bestellingen zijn voor eigen rekening. Kortom, meld je van te voren aan voor het diner.
Voor 12,- is er een uitgebreide lunch menu beschikbaar incl. water, frisdrank en wijn. De lunch hoeft niet besproken te worden.

Pitboxen
De 29 pitboxen zijn ruim opgezet, elke box heeft een eenvoudig toilet en een douche. 

Voor meer informatie en inschrijven: https://www.racecracks.nl/Pages/Alcarras/ 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws