Skip to main content

Husqvarna onthult alsnog Norden 901 als 2022 model

Husqvarna

De Husqvarna Motorcycles Norden 901 komt eindelijk op de dealervloer. De motorfiets werd voor het eerst met veel bijval getoond als conceptmodel op de EICMA Show in 2019 en Husqvarna Motorcycles heeft echte offroad-capaciteiten ingebouwd in een uitzonderlijke avontuurlijke reismotor die doorgaat wanneer de asfaltwegen ophouden. 

Geïnspireerd door Husqvarna Motorcycles multi-terrain Rally machines, is de Norden 901 gebouwd om lange afstanden af te leggen door uitdagende, diverse landschappen. Snel, leuk, wendbaar en bovenal capabel. Dit is een motorfiets die zelfs de langste rijdagen de moeite waard maakt, ongeacht de afstand die de rijder wil afleggen, op de weg of offroad. 

De Norden 901 brengt een stoere maar lichtgewicht benadering van de middenklasse adventure sector. De Norden 901 wordt aangedreven door een soepele en koppelsterke 899 cc paralleltwin van 105 pk, terwijl balansassen trillingen tot een minimum beperken. De motor is ondergebracht in een licht stalen trellis frame, dat is gemaakt om de rijder, bagage en passagier tot in de verste uithoeken van het kompas te vervoeren over elk terrein, daarbij geholpen door WP APEX vering met lange veerweg. Grote wielen met een diameter van 21” voor en 18” achter rollen gemakkelijk over obstakels. Ondanks zijn voorbeeldige offroad-capaciteiten biedt de Norden 901 ook op asfalt een ongeëvenaard comfort en wendbaarheid.

Een rijder die zich op onbekend terrein begeeft, moet weten dat hij in extreme situaties op zijn machine kan vertrouwen. Daarom wordt het remsysteem van de Norden 901 ondersteund door het schakelbare Bosch Cornering ABS met de standen Street en Offroad. De hellingshoekgevoelige MTC (Cornering Motorcycle Traction Control) van Husqvarna Motorcycles staat ook ter beschikking, waarbij bijzondere aandacht is besteed aan de offroadassistentie.

De Norden 901 maakt van elke reis een avontuur voorbij de horizon en biedt standaard drie selecteerbare rijmodi (Street, Rain, Offroad) en een optionele Explorer-modus om in te spelen op elke omstandigheid die de rijder kan tegenkomen. Met de Easy Shift-functie kan zonder te koppelen worden op- en teruggeschakeld naar de zesversnellingsbak, terwijl een Power Assist Slipper Clutch (PASC) de achterwielhouding op peil houdt.

Technische highlights Husqvarna Norden 901:

Chroom-molybdeen stalen trellis frame met motor als dragend deel
889 cc paralleltwin-motor met 105 pk piekvermogen en 100 Nm koppel
Verstelbare WP APEX-vering biedt uitzonderlijk comfort, zowel op de weg als offroad
Drie selecteerbare rijmodi (straat, regen, offroad) en optionele Explorer-modus
Geavanceerd, uitschakelbaar ABS in bochten met Offroad-modus
Ride-by-wire gashendel
Easy Shift-functie
Hoekgevoelige tractiecontrole zorgt voor negen niveaus van instelbare achterwielslip (in Explorer-modus)
Power Assist Slipper Clutch (PASC)
Tubeless spaakwielen en Pirelli Scorpion Rally STR-banden voor topprestaties op straat en offroad
Grote 19-liter brandstoftank voor een grotere actieradius tot 400 km

De langverwachte 2022 Norden 901 van Husqvarna Motorcycles zal vanaf november 2021 verkrijgbaar zijn bij geautoriseerde Husqvarna Motorcycles dealers. Voor alle details over prijzen en beschikbaarheid, verwijzen wij u naar uw Husqvarna Motorcycles dealer. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws