Skip to main content

Nieuw: 2024 NIU XQi3 Dirt Bike, RQi en F600/F650 motorscooters

‘s werelds toonaangevende merk voor elektrische tweewielers, kondigde de lancering aan van de XQi3 elektrische crossmotor en de introductie periode voor de RQi, de langverwachte high-performance motorfiets.

Verder lanceerde NIU ook de F600 en F650 motorscooters, compatibel met NIUswap, de verwisseltechnologie voor accu’s van het bedrijf, die veelzijdige toepassingen biedt voor zowel consumenten als bedrijven.

De strategische uitbreiding van NIU’s productportfolio illustreert NIU’s streven naar uitmuntendheid, innovatie en duurzaamheid, terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan de uiteenlopende behoeften van zowel consumenten als bedrijven.

De RQi motorfiets: Pure elektrische sensatie

De RQi is een pure elektrische high performance motorfiets voor in de stad waar passie, design en intelligentie samenkomen. Hij levert indrukwekkende prestaties met een topsnelheid van 110 km/u, een maximaal vermogen van 18.000 W, dubbele, uitneembare 72V 36Ah accu’s en ABS-remmen, en is gemaakt om een opwindende rit door de stad te maken. Het geïntegreerde tractiecontrolesysteem, de ingebouwde camera’s voor en achter en het bots detectiesysteem zorgen ervoor dat de RQi een voertuig is met geavanceerde rijeigenschappen. Hij is uitgerust met bluetooth ontgrendeling, GPS tracking en navigatie, en draadloze updates, waardoor de RQi slimmer is dan ooit.

De RQi is naar verwachting vanaf Q1 2024 in Europa verkrijgbaar bij de NIU-Flagship dealers en daarna ook bij de andere dealers vanaf € 7.999.

RQi

De XQi3 Dirt Bike: ontdek je wilde kant

NIU’s XQi3, een straat- en off-road elektrische crossmotor, is ontworpen voor mensen die geboren zijn om te ontdekken. Van de ruige trial tot de straten in de stad, de all-terrain XQi3 biedt pure vrijheid. De XQi3 maakt gebruik van 72v32Ah LG lithium-ion batterij en de krachtige motor levert tot 8000W met de Ultra-Boost functie op de XQi3 Wild 75 km/u crossmotor. Dit is een ingebouwde modus die extra prestaties levert wanneer dat nodig is. De XQi3 Street heeft een topsnelheid van 45 km/u en een gereduceerd vermogen beschikbaar. De geavanceerde KKE-vering, met verstelbare voorvork én verstelbare achter schokbreker, is ontworpen om scherpe bochten, sprongen en obstakels met finesse te nemen en zorgt voor een soepele, gecontroleerde rit en veiligheid voor de rijder.

Negentien inch off-road banden met premium remmen (230 mm vóór en 203 mm schijven achter) zorgen voor superieure stopkracht. Bovendien is ook deze crossmotor verbonden met de ultieme connectiviteit via de NIU Smart App. Unieke functies zijn onder andere een ronde-timer, kaart tracking en mobiele telefoon connectiviteit, waardoor je oproepen kunt beantwoorden via het display met slechts één druk op de knop.

De XQi3 is DOT- en EC-gecertificeerd in de VS en Europa en is uitgerust met een kentekenplaathouder, verlichting, richtingaanwijzers en zijspiegels. Bovendien voldoet hij aan de Europese L1e rijbewijsvereisten, hij haalt snelheden tot 45 km/u en heeft hij een bereik van 80-90 km.

Bestuurders kunnen kiezen uit 4 opvallende kleuren: paars, wit, geel en zwart, met de optie om hun bromfiets verder te personaliseren met stickersets die in de doos zitten. Vanaf € 5.999 is de XQi3 verkrijgbaar in 2 versies, de XQi3 Street (wegmodel) en XQi3 Wild (off-road model).

Beide modellen zijn vanaf maart 2024 bij de NIU flagship stores en andere dealers.

XQi3

NIUswap Batterij Verwissel Technologie + F600, F650 motorscooters

Het NIUswap Battery Swapping Station is bedoeld voor service bedrijven, deelnemende bedrijven en bedrijven met een motor/bromfietsvloot. Het stelt rijders in staat om binnen enkele seconden hun accu’s te verwisselen en bij te tanken, waardoor stilstand wordt voorkomen. Flexibele batterijabonnementen kunnen ook de initiële kosten van het rijden verlagen en het rijden gemakkelijker maken. Een NIUswap batterijwisselstation kan overal worden geplaatst waar een stopcontact is, 24/7 toegankelijk, onderhoudsarm en eenvoudig te bedienen.

De onlangs geïntroduceerde F600 motorscooter is compatibel met het NIUswap batterijwisselstation en is uitgerust met maximaal 72v20Ah dubbele verwisselbare batterijen. De F600 motorscooter levert een topsnelheid van 75 km/u, een actieradius van 80 km en een vermogen van 3000 W. Een groot, afsluitbaar zadelcompartiment biedt meer veilige opbergruimte dan ooit tevoren.

Dankzij de verbeterde efficiëntie, het grotere bereik en de hoogwaardige voertuigcomponenten is het tijd om afscheid te nemen van onnodige angst voor de actieradius en deze zorgeloze techniek te omarmen.

De F650 motorscooter, maakt gebruik van 72V28Ah dubbele batterijen die momenteel nog niet compatibel is met het NIUswap batterijwisselstation. Deze zal verkrijgbaar zijn in de versies Sport en Pro, met een topsnelheid tot 95 km/u en een 5000W motor.

De F600 en F650 zullen in Q1 2024 verkrijgbaar zijn voor een vanaf prijs van € 3.999,-.

F600
NIU Swaping station

Over NIU Technologies

Als wereldleider in tweewielige elektrische voertuigen is NIU op een missie om stedelijke mobiliteit te herdefiniëren en het leven beter te maken. Verkrijgbaar in meer dan 50 landen en genoteerd aan de Nasdaq heeft NIU meer dan 3.000.000 elektrische voertuigen wereldwijd verkocht sinds de lancering van hun eerste e-bromfiets in 2015. Door het ontwerpen en produceren van high-performance elektrische motorfietsen, e-brommers, e-bikes en kick scooters, hebben NIU’s trouwe gebruikers en fans vanaf augustus 2023 meer dan 12 miljard mijl/20 miljard km over de hele wereld afgelegd.

RQi

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws