Peugeot Motocycles in het Moto3 wereldkampioenschap 2017

In 2016 keerde Peugeot na een afwezigheid van 60 jaar terug naar de racerij en pakte met John McPhee meteen een overwinning op Brno (Tsjechië). Zopas bevestigde Peugeot dat het merk ook dit jaar zal aantreden in de Moto3TM-klasse. In 2017 wordt het Peugeot Motocycles Saxoprint Team vertegenwoordigd door twee nieuwe piloten: Jakub Kornfeil en Patrik Pulkkinen. 2016 was een zwaar en felbevochten seizoen voor de rijders, die hun harde werk beloond zagen met John McPhee’s overwinning op Brno. Dat riep herinneringen op aan Peugeot’s hoogdagen, toen het merk overwinningen pakte op ’s werelds meest prestigieuze events zoals de TT-openingsrace in 1907 (Rem Fowler), de Grote Prijs der Naties in 1923 op Monza (500cc, René Gillard) en de Bol d’Or endurancerace in 1952 (175cc, André Bouin). Peugeot Motocycles is dan ook vastberaden om ook dit jaar hoge toppen te scheren in de Moto3TM en heeft daarvoor twee getalenteerde, ervaren rijders gecontracteerd.

Florian Prüstel, hoofd van het Peugeot Motocycles Saxoprint Team, legt uit: “We waren op zoek naar piloten die de tabellen kunnen aanvoeren. We geloven dat precisie en snelheid essentieel zijn om te kunnen winnen. De eerste resultaten van Jakub en Patrik zijn veelbelovend en we gaan het seizoen dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Jakub Kornfeil (23, Tsjechië) trad in 2010 voor het eerst aan in de Moto3TM. Vorig seizoen eindigde hij achtste in de eindstand. Dat hij in staat is om podiumplekken weg te kapen, belooft heel wat goeds voor het komende seizoen. Tijdens de officiële IRTA-testen op het circuit van Jerez kwalificeerde hij als vierde en bevestigde daarmee zijn potentieel.

Patrik Pulkkinen (15, Finland) verdiende zijn vleugels in de Red Bull MotoGPTM Rookies Cup. De getalenteerde jongeman stond al een tijdje op de wishlist van het Peugeot-team. Afgelopen september eindigde hij vierde op het circuit van Aragon en toonde daarmee zijn enorme potentieel en vastberadenheid om hoge toppen te scheren. Tijdens de officiële IRTA-test in Jerez verbeterde hij nogmaals zijn rondetijd met een indrukwekkende 1:49.910.

Peugeot Motocycles maakte van de teamvoorstelling gebruik om ook de nieuwe 2017 kleurstelling te onthullen die de rijders zal aanvuren. De laatste test vindt plaats in Qatar (17 – 19 maart), waar de piloten hun preseizoentraining zullen voortzetten als voorbereiding op de officiële opening van het kampioenschap op 24 maart.

Bekijk hier de videovoorstelling van het Peugeot Motocycles Saxoprint Team voor het 2017 seizoen.

 

{snippet YTVideo|cxH7GTVk2kw}

Bron: Moteo België


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief