Skip to main content

Dodelijk ongeval overschaduwt grasbaanraces Eenrum

De grasbaanraces in Eenrum werden afgelopen zondag overschaduwd door een dodelijk ongeval. Na de vlekkeloos verlopen races voor de junioren en nationalen op zaterdag, ging het een dag later bij de Masters of Sidecars fout. In de derde serie van het hoofdnummer waren het Marco Hundsrucker en Florian Niedermeier die zwaar crashten, waarna bakkenist Florian Niedermeier aan zijn verwondingen overleed.

Grasbaansport van hoog niveau

Het grasbaanevenement in Eenrum begon op zaterdag met races in de diverse categorieën bij zowel de jeugd als nationalen. Wedstrijden die allen van een hoog niveau waren en van de zaterdag een geslaagde eerste dag maakten. Een beeld wat zich een dag later voortzette, want al in de trainingen lieten de Zijspanklasse en de Specials Internationalen zien dat het publiek, op de ook nu weer uitstekend geprepareerde baan, grasbaansport van een hoog niveau te zien zou krijgen.

Voordat de eerste series in de diverse klasses verreden zouden worden, was daar eerst de strijd om de Jur Bolt-bokaal. Een strijd waar de vier combinaties die het snelste in de training waren geweest zich voor mochten melden. De vier combinaties, Europees Kampioen Markus Brandhofer/Sandra Mollema, Wilfred Detz/Wendy Arling, Sven Holstein/Dennis Smit, Mitch Godden/Paul Smith, deden weinig voor elkaar onder maar het waren de clubrijders Godden/Smith die met een tijd van 23.069 de bokaal in de wacht sleepten.

Eerder incident

Na de Specials Internationalen, met een hoofdrol voor de sterk rijdende Nederlanders Henri van der Steen en Jannick de Jong, waren de Sidecars aan de beurt. De eerste manche liet een mooie race zien met een sterk rijdende combinatie Detz/Arling en die als eerste over de finish kwamen. Achter het Nederlandse duo ging het in het achterveld fout voor Shaun Hughes/Louis Bennet; de combinatie verloor de controle over de zijspan en ging over de kop. Al snel werd duidelijk dat Hughes ernstige verwondingen had en naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Na dit incident ging het programma verder met de tweede serie bij de zijspannen en de eerste bij de Specials en de ST1 en ST2. Wedstrijden op hoog niveau, die wat beloofden voor de rest van de middag.

Tragisch ongeval

Maar hoe anders zou het lopen in Eenrum, waar het in de derde manche van de zijspanklasse helemaal fout ging. In deze derde serie was er namelijk een tragisch ongeval, doordat de zijspan van Marco Hundsrucker en Florian Niedermeier in de tweede bocht rechtdoor ging en in de schutting belandde. Dit had voor zowel de bakkenist als de rijder desastreuze gevolgen, want het werd al snel duidelijk dat dit een ernstig ongeval was.

De hulpdiensten waren snel ter plekke, maar na ruim een uur was daar de mededeling van juryvoorzitter Kor Wiersema, waar niemand bij het zien van de bewegingen op de baan verbaasd over was, dat het verdere programma definitief was afgelast en hij verzocht het publiek om rustig het terrein te verlaten.

Een afgelasting omdat de 37-jarige  bakkenist Florian Niedermeier  helaas aan zijn verwondingen was overleden en rijder Marco Hundsrucker met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis was vervoerd.     

Bron: persbericht Bestuur MC Eenrum. Foto: Jens Körner

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws