Skip to main content

Coronavirus: MotoGP Qatar afgelast, Moto2 & Moto3 gaan wel door

Komend weekend gaat het 2020 MotoGP-seizoen niet van start op het circuit van Losail in Qatar als gevolg van het Coronavirus. Het Arabische land had al eerder toegangsrestricties aangekondigd vanuit bepaalde landen, maar het grootste probleem was nu de komst van veel personen uit Italië. Hier komen immers de meeste recente besmetingen vandaan. De teams van Ducati, Yamaha en Aprilia komen uit Lombardije, maar daarnaast komen zeer veel medewerkers van teams, media en organisatie uit Noord-Italië. De Moto2 en Moto3 zullen wel gewoon racen. Dit lijkt vreemd, maar dit is een logisch gevolg van het feit dat alle Moto2 & Moto3-teams al in Qatar zijn. Zij waren al in het land voor de voorjaarstest die in het afgelopen weekend werd afgewerkt. Dit betekent wel dat de GP van Qatar niet ingehaald zal worden. 

Het lijkt er ook sterkt op dat daarna de race in Thailand niet doorgaat maar wordt uitgesteld, omdat ook hier veel besmettingen zijn geconstateerd. Het zou dan ook zomaar kunnen dat het seizoen pas bij de derde race van de 2020 MotoGP-kalender in Texas, USA over een maand begint. UPDATE 2 maart 2020: de Thaise GP is inderdaad uitgesteld tot nader order. 

In het weekend na de MotoGP staat het WorldSBK wereldkampioenschap World Superbikes op de kalender op hetzelfde circuit in de buurt van Doha, de hoofdstad van de woestijnstaat. Het lijkt voor de hand te liggen dat ook dit evenement wordt afgelast. Het seizoen hiervan ging het afgelopen weekend al van start in Australië.  


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws