Verhoging maximumsnelheid secundaire wegen Frankrijk

Op 31 januari 2020 hebben verschillende Franse departementen de eerdere verlaging van de maximumsnelheid op provinciale wegen teruggedraaid van 80 km/uur naar 90 km/uur. Op dit moment gaat het om 3 departementen die de wijziging al hebben doorgevoerd;
Departement Haute marne, dat gelegen is tussen Nancy en Dijon.
Departement Corrèze In het midden van Frankrijk op ongeveer 250 kilometer noordelijk van Toulouse.
Departement Cantal dat oostelijk direct grenst aan Corrèze. 

De wetswijziging die het in 2018 mogelijk heeft gemaakt om de maximumsnelheid te verlagen, wordt hiermee (gedeeltelijk) teruggedraaid. Destijds is dit besluit genomen uit milieu- maar vooral veiligheidsoverwegingen. De nieuwe wet kreeg te maken met veel kritiek van onder andere vervoersorganisaties en de ‘gele hesjes’.Elk departement mag sinds juni 2019 zelf beslissen of de maximumsnelheid 80 km/uur blijft of dat deze gewijzigd wordt naar 90 km/uur. Wel zijn aan dit laatste strenge voorwaarden verbonden. Zo dient er onderzocht te worden of de verkeersveiligheid niet in het geding komt, onder andere door onderzoek te doen naar het aantal ongevallen.

Ook de wegen zelf dienen aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zo moet het traject minstens 10 kilometer lang zijn en dient het mogelijk te zijn om radarcontroles te plaatsen, al dan niet mobiel. Op dit moment zijn er nog een tiental andere departementen die onderzoeken of een terugkeer naar 90 km/uur mogelijk is. Wie naar Frankrijk reist doet er dus goed aan om te onderzoeken welke snelheidslimieten er gelden in de verschillende departementen en uiteraard goed op de te verkeersborden te letten.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief