Skip to main content

Speciale munt ter ere van 100 jaar TT Assen

Het ministerie van financiën heeft besloten om in 2025 een speciale munt uit te geven. In 2025 is het 100 jaar geleden dat de TT-races voor het eerst in Assen verreden werden. Op de eerste dag van de TT in 2024 werd het thema van de nieuwe munt bekend gemaakt. Later dit jaar zal het definitieve ontwerp gepresenteerd worden. Het is aan de volgende staatssecretaris van Financiën om de uiteindelijke keus in het ontwerp te maken.

Afgelopen voorjaar kon iedereen een thema aandragen via een internetconsultatie. Uit de vele reacties heeft huidig staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij gekozen voor 100 jaar TT Assen. Naast het jubileum van de TT-races droeg ook de hedendaagse omvang van het evenement bij aan de keus. Vandaag de dag bezoeken een kwart miljoen mensen de stad Assen tijdens het TT-festival.

Jaarlijkse uitgave van speciale munten

Ieder jaar brengt het Ministerie van Financiën twee bijzondere munten uit voor verzamelaars. Hiermee worden speciale feiten, gebeurtenissen of personen geëerd die veel betekenen voor Nederland. De uitgegeven verzamellaarsmunten hebben een waarde van vijf of tien euro en zijn in Nederland een wettig betaalmiddel.

Naast 100 jaar TT Assen zijn voor het jaar 2025 ook de Hollandse Waterlinies geselecteerd. Deze munt is onderdeel van de lopende serie Nederlands Werelderfgoed. Eerdere uitgaven waren het Schokland Vijfje en het Woudagemaal Vijfje.

© Ministerie van Financiën

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws