Skip to main content

Nieuwsmotor.nl in 2020: extreme groei bezoekersaantallen

Waar de corona-crisis in de hele wereld in 2020 vooral zéér negatieve gevolgen had, was dat voor motorrijders gelukkig soms anders. In een tijd waarin afzondering en anderhalvemeter nodig waren, bleken motorfietsen het ultieme vervoermiddel voor zowel noodzakelijke mobiliteit als -niet minder noodzakelijke- ontspanning. 

Daarnaast nam het gebruik van internet door lockdowns en thuiswerken over de hele breedte enorm toe. Tegen die achtergrond zorgde betrouwbaar motornieuws bij Nieuwsmotor.nl voor extreme bezoekersaantallen. In het kort groeiden in 2020 alle belangrijke bezoekcijfers met 70% ten opzichte van 2019. Omdat we vanaf het begin jaar-op-jaar altijd wel 10 à 15 procent groeiden, waren we wel wat gewend, maar deze mate van groei is natuurlijk ongekend. Uiteindelijk overschreden we daarmee gisteren (!) de grens van 5 miljoen bezochte pagina’s. In een klein taalgebied, met een ‘nichewebsite’. Een enorme mijlpaal, behaald door de drive vanuit een kleine, bloedfanatieke redactie, met ondersteuning van onze technische partner Phatman Designs, die in de extreme (!) piekmomenten de site zonder grote problemen overeind hield. 

Bij zustersite Testmotor was er sprake van de ‘normale’ groei van 10%, zoals die ook daar al in de afgelopen jaren te zien was. Punt is wel dat op deze pure testsite in 2020 minder nieuwe testen op geplaatst werden dan in de jaren ervoor. Deels doordat het met alle maatregelen niet makkelijk is om een goed testverslag in Nederland te maken, maar veel meer omdat alle buitenlandse persintroducties afgelast werden. Juist die laatste categorie is, door de actualiteit van de belangrijkste nieuwe modellen, de normale ‘trekker’ voor veel Testmotor-bezoekers. Maar, ondanks dat dus tòch weer ruime groei, ook daar!

Zoals in elk jaar was ook in 2020 niet iedereen altijd alléén maar blij met onze verslaggeving. Logisch, want het is soms gewoon niet fijn als een doortimmerde marketing-communicatieplanning doorkruist wordt door onafhankelijk gebracht nieuws. Nog vóór de embargodatum of met daarin de feiten die nou nèt niet belicht moesten worden om de verkoop op te stuwen. Soms gaat motorjournalistiek alleen maar over nieuwe kleurtjes, maar soms ook over grote problemen of kleine storingen. Maar dat is vaak wat nieuws doet. Dat is wat de media onderscheidt van de reclamefolder. Het blijft daardoor uitdagend om steeds weer te berichten over onze eigen branchegenoten, over merken waar je van houdt en relaties die je goed kent, waarmee we liever samen het motorrijden als geheel willen promoten. Maar soms is het nou eenmaal onze taak om iets te laten zien zoals het is, niet zoals je liever zou willen dat het eruit ziet.

Ondertussen heeft Nieuwsmotor.nl daarmee wel een unieke mate van autoriteit opgebouwd: als het op Nieuwsmotor staat is het waar. Daarom bedanken we alle bezoekers, adverteerders, bronnen en alle andere partijen voor het in ons gestelde vertrouwen in het afgelopen jaar. Maar als we in 2021 al die klinkende cijfers weer in mogen ruilen voor een normaal leven, dan heel graag. Weer lekker motorraces kijken tijdens de Dutch TT. Een offroadrit over de maisplak. Op reis met motorvrienden. Samen naar de motorbeurs. Een rondje in de buurt. Even een stukje motorrijden, gewoon omdat het kan. Wat zijn we er klaar voor! 

Proost op een mooi motorjaar 2021!

Het Nieuwsmotor.nl team 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws