Nieuwe KTM 2021 RC 8C in 5 minuten uitverkocht, maar….

Het duurde slechts 4 minuten en 32 seconden voordat alle 100 limited editions KTM RC 8C-circuitmotoren voor 35.200 euro per stuk waren uitverkocht via het digitale verkoopplatform van KTM, zo meldt de Oostenrijkse motorfabrikant zelf. 25 van de 100 gelukkige klanten konden ook de exclusieve KTM RC 8C Track Experience in Jerez erbij boeken, waar ze metRed Bull KTM Factory Racing-testrijders Dani Pedrosa en Mika Kallio samen kunnen rijden tijdens een speciaal uitleveringsevenement, met een extra prijskaartje van € 4068,- bovenop de aankoopprijs van de motorfiets. KTM heeft een online wachtlijst gemaakt, waardoor geïnteresseerde kopers de kans krijgen om een ​​KTM RC 8C te bemachtigen als een eerdere reservering wordt geannuleerd, maar er is ook een andere mogelijkheid… 

De KTM RC 8C is namelijk in ‘nauwe samenwerking met Krämer Motorcycles ontwikkeld en gebouwd’ maar maakt gebruik van een KTM LC8c-productiemotorblok – zoals gebruikt in de KTM 890 Duke R en (met andere tuning) in de 890 Adventure’s. Het idee daarvan was volgens KTM een ​​op circuits gebaseerde motorfiets te creëren ‘die in staat is om de hoogste niveaus van prestaties en handling te leveren, zonder al te geavanceerde elektronica of onbereikbare gereedschappen in de pits”. Nu is het alleen wel zo dat het genoemde Duitse bedrijf Krämer Motorcycles met de GP2-R feitelijk wel véél meer is dan een ‘partner’ is in het project. 

Krämer bouwt namelijk al langer een zéér exact op de RC 8C lijkende circuitmotorfiets, voorzien van het 790-motorblok, maar daar is ook overgestapt naar de 890. Feitelijk zijn beide motoren  daarom nu -zo goed als- gelijk. Het was dus zo dat KTM al motorblokken aan Krämer leverde, waarop de grootste motorfabrikant van Europa nu 100 daaromheen gebouwde motorfietsen weer terugkrijgen van de kleine motorfabrikant. Qua frame, maar ook qua KTM motorblok, WP-vering, Brembo remmen, Dymag wielen en AIM dashboard is er -zo goed als- geen verschil tussen de Krämer GP2 en de KTM RC 8C waarneembaar en ook qua specificaties zijn ze zo goed als gelijk. Opvallend detail: Krämer geeft 130 PK op, KM 128. Verder gelden de gelijkenissen overigens ook voor de prijs. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief