EICMA: 2018 Honda CB1000R, Africa Twin, CB125R, CBR300R

Tijdens een speciale perspresentatie in Milaan heeft Honda zijn nieuwe 2018 modellen onthuld. De 2018 Honda CB1000R was daarbij het belangrijkste nieuwe model voor Honda. De naked bike krijgt in 2018 niet alleen een nieuw “Neo Sports Café” uiterlijk, maar ook een vernieuwd motorblok en upgrades als Showa Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP) vering en radiale remklauwen. Motorisch is er 20 PK meer vermogen en een 5 Nm hoger maximum koppel. Verder zijn er 4 driving modes, mogelijk gemaakt door de ride by wire. De CB1000R weegt volgend modeljaar ook een flinke 12 kilo minder. Naast de standaard CB1000R komt er ook een “plus-model”, deze CB1000R+ heeft standaard een quickshifter, verwarmde handvatten en een aantal in metallickleur gespoten onderdelen.

  

Een ander belangrijk nieuw model is de 2018 Africa Twin Adventure Sports. Dit model is een grotere en ruigere versie van de al bekende, moderne Africa Twin. Extra’s op deze Adventure Sports is een 5,4 liter grotere tank, langere veerwegen, verwarmde handvatten, een hoger scherm, grotere kuip en een skidplate. Voor de standaardversie van de 2018 Honda Africa Twin zijn er een aantal updates zoals nieuwe stepjes, een ander dashboard, uitlaten, ride by wire met 4 modes en een betere reactie in het middengebied. De motor is ook 2 kilo lichter geworden door het gebruik van een lithium accu.

       

De nieuwe 2018 CB125R en CB300R zijn ook vernieuwd met een nieuwe frame, radiale remklauwen, 41 mm voorvork , LED verlichting en een IMU-gestuurde ABS. 

Honda toonde ook een licht vernieuwde versie van de ADV-X motorscooter, waarvan er in 8 maanden 10.000 zijn verkocht. Het nieuwere 2018-model krijgt een nieuwe G-Control ten behoeve van de DCT autmatische versnellingsbak om beter offroad te rijden. 

Daarnaast was er aandacht voor een Supercub conceptmodel, de Monkey 125 en de 2018 Gold Wing, modellen die het merk al eerder heeft laten zien op de Tokyo Motor Show.  Niet gesproken werd over de nieuwe Integra 750 motorscooter, maar die krijgt upgrades in de vorm van LED verlichting, een LCD dashboard, twee Special Edition metallic kleuren en Honda Selectable Torque Control (HSTC).


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief